Dojena djeca više plaču

Dojena djeca više plaču

Dojena djeca više plaču
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nove majke treba upozoriti da je normalno da beba pojačano plače, ukoliko je dojena.

Kupovna dječja hrana u sebi ima više hranjivih sadržaja koji smiruju bebu. Međutim majčino mlijeko je i dalje najzdravija varijanta hranjenja djeteta.

Najčešći razlog prestanka dojenja jest taj što majčino mlijeko nije zadovoljilo djetetove potrebe, ali svaka majka bi trebala dojiti svoje dijete barem prvih 6 mjeseci.

Mrzovolja i plakanje kod beba je sasvim normalna pojava. To je njihov način komuniciranja, što ne mora uvijek označavati glad, već i umor.

"Kupovna hrana u sebi sadrži više hranjivih tvari, ali istraživanja su pokazala da se djeca, hranjena kupovnom hranom, lakše i brže udebljaju", izjavio jeza časopis National Childbirth Trust istraživač dr. Dr. Ken Ong Olovo.

Odgovor na pitanje zašto su neke bebe vesele i vedre, može biti upravo preuhranjenost. Naime, ljudi imaju običaj i u zrelijoj dobi jesti kako bi se lakše nosili s emocijama, očito je to tako i kod beba.

U ovom istraživanju, znanstvenici su ispitali više od 300 majki hrane li dijete pomoću bočice ili doje te su također prokomentirale temperament vlastite bebe.

Sveukupno, 137 dojenčadi je hranjeno majčinim mlijekom, 88 njih je hranjeno isključivo bočicom, a 91 njih je hranjeno kombinacijom majčinog mlijeka i kupovnom hranom.

Pokazalo se da dojena djeca jače plaču, tvrde znanstvenici.

Nažalost, dojenje je nepoznato mnogim mladim roditeljima jer kupovna hrana zauzima sve više mjesta kada je hranjanje novorođenčeta u pitanju. Međutim, svaka dojilja će potvrditi kako je dojenje puno jednostavnija varijanta hranjenja, a svaki liječnik će potvrditi kako je dojenje i puno zdravija varijanta hranjenja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti