Imaju li vaši tinejdžeri mentalne probleme?

Imaju li vaši tinejdžeri mentalne probleme?

Imaju li vaši tinejdžeri mentalne probleme?
  • Objavljeno: Petak, 04.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Promjene raspoloženja su normalne u tinejdžerskim godinama. U toj fazi, roditeljima je teško raspoznati i uočiti ozbiljne mentalne probleme kao što su depresija i anksioznost.

Jedan od pet tinejdžera će razviti ozbiljan poremećaj mentalnog zdravlja, a većina se javlja oko petnaeste godine. U mnogim slučajevima, oboljeli ne dobivaju potrebno liječenje na vrijeme i to je glavni razlog razvoja ozbiljnijeg mentalnog problema.

Postoji niz znakova može upozoriti roditelje na probleme. To su značajne promjene u ponašanju kod kuće ili u školi, neočekivani loš školski uspjeh ili promjene raspoloženja koje su ekstremnije nego prije.

Provjerite kako manjak sna tinejdžere čini depresivnima i suicidalnima!

Drugi znakovi upozorenja uključuju promjene u fizičkom zdravlju ili izgledu, uključujući debljanje ili mršavljenje, zanemarivanje osobne higijene, promjene društva, poteškoće u suočavanju s problemima i svakodnevnim aktivnostima, česte noćne more, sklonost alkoholu ili drogama, česte ispade agresije ili ljutnje, prijetnje, samoozljeđivanje ili autodestruktivno ponašanje.

Još jedan razlog za zabrinutost je depresija, koja uključuje negativno raspoloženje i stav, često popraćen lošim apetitom, problemima sa spavanjem i mislima o smrti.

Problemi mogu imati razarajući učinak na obitelji, stoga je bitno da je cijela obitelj uključena u pomaganje tinejdžeru. Ako mislite da vaš tinejdžer treba stručnu pomoć, posjetite pedijatra koji će tinejdžera uputiti kod psihologa ili psihijatra.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti