Jednom jabukom dnevno postignite vitkost!

Jednom jabukom dnevno postignite vitkost!

Jednom jabukom dnevno postignite vitkost!
  • Objavljeno: Utorak, 14.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema novom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Food Chemistry, samo jedna jabuka dnevno može pomoći u mršavljenju jer povećava razinu dobrih bakterija.

Jabuka sadrži vlakna i polifenole koji u tijelu ostaju neprobavljeni do trenutka dok se ne fermentiraju u debelom crijevu. U debelom crijevu se ovi spojevi ponašaju kao dobre bakterije i pomažu probavnom sustavu da eliminira toksine.

Isprobajte dijetu s 3 jabuke na dan!

Ovim istraživanjem su znanstvenici ustanovili da jabuka može pomoći u ublažavanju kronične upale u probavnom sustavu, čime se smanjuje rizik od nastanka pretilosti i dolazi do bržeg stvaranja osjećaja sitosti.

"Probavni sustav pretilih osoba često nije uravnotežen upravo zbog nezdravih prehrambenih navika", izjavila je voditeljica istraživanja prof. Giuliana Noratto.

Znanstvenici su istraživanje proveli na laboratorijskim miševima. Ustanovili su da pretili miševi osjećaju iste prednosti konzumiranja jabuka kao i miševi normalne tjelesne težine.

Provjerite kako jabuka pomaže u prevenciji gubitka mišićnog tkiva!

No, trebate imati na umu da ćete prave prednosti iskoristiti tek ako jedete organski uzgajane jabuke jer one sadrže višu koncentraciju vlakana i polifenola. Također, za mršavljenje i kontrolu tjelesne težine jedite sirove jabuke jer se termičkom obradom smanjuje razina polifenola u jabukama.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti