Ublažite menstrualne bolove pomoću ovih namirnica!

Ublažite menstrualne bolove pomoću ovih namirnica!

Ublažite menstrualne bolove pomoću ovih namirnica!
  • Objavljeno: Petak, 13.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Osjećate se naduto? Obuzima vas kronični umor? Imate bolne grčeve i naglo mijenjate raspoloženja? To su neke od najčešćih menstrualnih tegoba koje možete ublažiti uzimanjem odgovarajućih namirnica.

Papaja

Ovo voće ima moćno protuupalno djelovanje i vrlo je učinkovita u ublažavanju menstrualnih tegoba. Papaja je jako dobar izvor karotena, željeza, kalcija, vitamina A i C. Ovi nutritivni spojevi opuštaju mišiće abdomena i ublažavaju menstrualne grčeve.

Sjemenke lana

Sjemenke lana su odličan izvor esencijalnih masnih kiselina koje stabiliziraju razinu hormona u tijelu. Istraživanja su pokazala da je najbolje jesti mljevene sjemenke lana jer tijelo iz cjelovitih sjemenki lana ne može apsorbirati sve hranjive spojeve.

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice ima moćno protuupalno djelovanje i opušta mišiće abdomena. Za ublažavanje menstrualnih tegoba popijte 2 do 3 šalice čaja od kamilice dnevno.

Peršin

Peršin će ublažiti menstrualne bolove i regulirati menstrualni ciklus. Samo 1 svežanj peršina tjedno je dovoljan da biste osjetili željene rezultate.

Cimet

Cimet ima odlično protuupalno djelovanje i jako je učinkovit u ublažavanju menstrualnih bolova. Samo 2 do 3 šalice čaja od cimeta dnevno je dovoljno da ublažite menstrualne tegobe.

Pročitajte više o tome kako na prirodan način ublažiti menstrualne bolove!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti