Kako partnerovo odbijanje seksa utječe na nas?

Kako partnerovo odbijanje seksa utječe na nas?

Kako partnerovo odbijanje seksa utječe na nas?
  • Objavljeno: Utorak, 27.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kod kuće ste i opušteni ste. Imali ste odličan dan i raspoloženi ste za ljubav. Uključite glazbu i napunite dvije čaše vinom. Vaš partner dolazi kući, a vi mu predlažete odlazak u spavaću sobu. On se udaljava. Primjećujete da je partner nervozan i tada krene priča o tome kako je imao dug i iscrpljujući dan, i ne može razmišljati o seksu.

Provjerite što se događa kada apstinirate od seksa!

Provedeno je istraživanje na osobama u dobi od 30 do 65 godina koje su u prosjeku u vezama oko 14 godina. Znanstvenici su ispitivali njihove seksualne navike i željeli su saznati u kojem trenutku su imali smanjenu seksualnu želju ili čak nikakvu. Gotovo svi su odgovorili da njihova seksualna želja, a ponekad i samopouzdanje, pada kada partner odbije imati seksualne odnose. Ispitanici su potvrdili da takvu situaciju percipiraju kao da partner samo sada ne želi seks, ali osjećaji govore da nas partner više uopće ne želi.

Osobe koje su često dobivale odbijenicu su narušile odnose s partnerima što je uzrokovalo i pad samopoštovanja i osjećaja vlastite vrijednosti. Također su naveli da se s vremenom njihova razina seksualne želje smanjila.

Ako niste raspoloženi za vođenje ljubavi, svakako biste trebali razmisliti na koji način ćete odbiti partnera. Recite da večeras nažalost niste raspoloženi, ali da ćete to nadoknaditi idući put ili predložite druženje uz priču i maženje. Na taj način nećete povrijediti partnerove osjećaje i napravit ćete veliki pomak u vezi.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti