Kakve tajne kriju naša omiljena pića?

Kakve tajne kriju naša omiljena pića?

Kakve tajne kriju naša omiljena pića?
  • Objavljeno: Utorak, 20.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Voda

Kada ste žedni, posegnite za čašom vode i tijelo će vam biti zahvalno. Uz pomoć vode, tijelo se hidratizira i zadržava svoju temperaturu. Sposobno je odbaciti štetne tvari iz organizma i olakšava pokretljivost zglobova.

Domaća limunada

Ukoliko ne možete piti čistu vodu, dodajte joj limunov sok. Limunada je vrlo korisna za zdravlje.

Istražite prednosti vode s limunom za koje niste znali!

Kava

Ako ne možete zamisliti dan bez kofeina, umjesto za gaziranim pićima, posegnite za šalicom kave. Čak i uz žličicu šećera, kava je zdravija od gaziranih pića.

Čaj

Ovo piće ima izrazite blagodati koje pogoduju našem organizmu, posebice ako konzumirate zeleni čaj. Smanjuje rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti, raka i dijabetesa.

Špricer

Dodajte malo soka u mineralnu vodu, i iznenadite svoje nepce. Ova verzija slatkog pića, znatno je zdravija od kupovnih gaziranih sokova.

Crno vino

Čaša crnog vina pomaže zaštititi srce i krvne žile, i sprječava stvaranje krvnih ugrušaka. No, nemojte pretjerati u konzumaciji jer to može izazvati kontraefekt.

Provjerite zašto je dobro popiti čašu crnog vina!

Dijetalni sokovi

Istraživanja pokazuju da umjetna sladila u gaziranim pićima negativno utječu na metabolizam, debljaju i povećavaju rizik za dijabetes i bolesti srca. Istraživanje provedeno na 3.000 žena pokazalo je da dva ili više dijetalnih pića dnevno može štetiti bubrezima.

Starih navika se teško riješiti, a posebno kada je u pitanju šećer koji dokazano izaziva ovisnost. Ako ste, na primjer, navikli piti sok u 3 popodne, umjesto tog nezdravog pića, posegnite za šalicom kave ili kockicom tamne čokolade.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti