Saznajte kako zategnuti tijelo u samo 2 tjedna

Saznajte kako zategnuti tijelo u samo 2 tjedna

Saznajte kako zategnuti tijelo u samo 2 tjedna
  • Objavljeno: Srijeda, 27.05.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Stražnjica, bedra, ruke

Stanite sa stopalima u širini kukova i držite utege od 2 kg težine u svakoj ruci. Ruke su savijene, dlanovi okrenuti jedan prema drugom. Savijte koljena i stanite u čučanj, kao što je prikazano na slici. Ruke podignite ravno gore iznad ramena. Ponovite cijelu vježbu 8 do 12 puta.

Stražnjica, bedra, trbušnjaci

Stanite sa stopalima u širini kukova, ruke savijte pod kut od 90 stupnjeva. Lijeva ruka je u blizini kuka, a desna ruka prema licu, kao da se spremate za sprint. Savinite i podignite lijevo koljeno prema prsima, zatim izvijte torzo prema naprijed, ispružite lijevu ruku naprijed i lijevu nogu natrag, kao što je prikazano na slici.

Vratite se u početni položaj. Koraknite lijevom nogom iza i malo spustite tijelo, ruke stavite u početni sprinterski položaj. Eksplozivnim, brzim pokretom podignite lijevo koljeno prema prsima dok se dižete na prste desnog stopala. Ponovite 8 do 12 puta, zatim sve ponovite s drugom nogom.

Listovi, bedra, stražnjica

Stanite s rukama u visini ramena, dlanovima okrenutim prema dolje. Koraknite naprijed desnom nogom, te ju stavite ispred lijeve. Spustite stražnjicu prema podu (desno koljeno ne bi trebao biti ispred prstiju), dok torzo ostaje uspravno, kao što je prikazano. Odgurnite se desnom nogom i vratite na početak. Ponovite 8 do 12 puta. Prebacite na drugu nogu i ponovite.

Trbušnjaci, prsa, ruke

Sagnite se naprijed, stavite ruke u širini ramena na pod ispred prstiju kao što je prikazano. Spustite prsa prema podu kao da idete u sklek. Vratite se u početni položaj i ponovite 8 do 12 puta.

Bočni trbušnjaci, leđa, ramena

Stanite s lijevom nogom ispred desne. Držite uteg s obje ruke. Rukama zamahnite u zrak. Rotirajte rukama lijevo i desno, kao što je prikazano (ne okretati torzo), zatim se vratite na početak. Ponovite 8 do 12 puta, pa zamijenite strane i ponovite.

Bočni trbušnjaci, stražnjica, bokovi, bedra

Lezite na desni bok s nogama i kukovima u ravnini. Oslonite se na desnu podlakticu. Lakat stavite ispod ramena, a lijevu ruku stavite na struk. Polako podignite kukove od poda koliko god visoko možete, kao što je prikazano na slici. Zadržite se u tom položaju 15 do 30 sekundi. Ponovite 8 do 12 puta, pa zamijenite strane i ponovite.

Ako želite brže vidljive rezultate, koristite traku za vježbanje.

traka-za-vjeztbanje_1.jpg

Bicepsi, ramena, leđa

Stanite s utegom u svakoj ruci, ruke spustite dolje, dlanove okrenite prema bedrima. Podignite težinu prema ramenima, dlanove rotirajte prema prsima. Zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi. Spustite ruke i ponovite. Napravite 12 do 15 ponavljanja.

Tricepsi, leđa

Stavite desnu nogom ispred lijeve i držite uteg u lijevoj ruci. Nagnite se prema naprijed, leđa neka budu ravna. Savijte lijevu ruku pod 90 stupnjeva. Polako ispružite ruku natrag, podižući uteg visoko koliko možete, kao što je prikazano na slici. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi, spustite ruku i ponovite. Napravite 12 do 15 ponavljanja, pa zamijenite strane i ponovite.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije