Pogledajte koji jednostavni i besplatni hobiji čine život boljim!

Pogledajte koji jednostavni i besplatni hobiji čine život boljim!

Pogledajte koji jednostavni i besplatni hobiji čine život boljim!
  • Objavljeno: Četvrtak, 23.04.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Karantena ne mora nužno biti muka, možete iskoristiti vrijeme u izolaciji da donesete nove životne odluke i započnete s nekom novom aktivnosti.

Vjerojatno ste dosad već čuli kako vježbanje, joga i pozitivne misli unaprjeđuju vaš život. No, stručnjaci tvrde da se ne morate baviti onim što vas ne zanima jer ćete zbog ovih jednostavnih i besplatnih hobija postati zdraviji, sretniji i produktivniji.

Pisanje

Budući da sve više sati provodimo za računalom, možemo iskoristiti vrijeme za pisanje blogova, osobnih bilješki ili priča. Čak i bezvezno piskaranje smanjuje stres i poboljšava memoriju, a pisanje o traumatičnim iskustvima pomaže da lakše prebrodite teške trenutke. Osim emocionalnog olakšanja, stručnjaci tvrde da pisanje o bolnim iskustvima može pomoći i kod oporavka od lakših tjelesnih ozljeda.

Kućni ljubimci

Ljubimci su najbolje društvo, to znaju svi koji imaju neku životinju u kući. Ako ste u zadnje vrijeme gledali video s kućnim ljubimcima mogli ste uočiti kako druženje sa životinjama smanjuje stres i podiže raspoloženje. Osim toga, šetnja na zraku s ljubimcem dobra je za vašu liniju, a može čak i sniziti krvni tlak i razinu kolesterola. Drugim riječima, vlasnici kućnih ljubimaca bolje su raspoloženi i više vitalni od onih koji nemaju ljubimca.

Klikni na link ili sliku i saznaj kako kućni ljubimci mogu izliječiti ove bolesti!

Vrtlarenje

Za sve koji se ne boje zaprljati ruke, imamo dobre vijesti. Radom u vrtu izvodi se mnogo vježbi pa „čupkanje trave“ smanjuje rizik od srčanih bolesti za 30% te rizik od demencije za 36%. Stoga, svi kojima se ne da raditi jogu, mogu uzeti lopate u ruke i lagano početi s kopanjem.

Plesanje

Svatko voli plesati, pogotovo nakon što pogledamo sve nastavke filma Step up. Koordinirani pokreti tijela uz muziku odlični su za tijelo, a zbog pozitivnog utjecaja glazbe, plesanje smanjuje rizik od demencije. Naravno, ovdje nije riječ o profesionalnom plesu, nego o zabavljanju s prijateljicom ili opuštenom plesanju dok sami čistite kuću. Fokusiranje na ples, bez obzira koliko su koraci jednostavni, stimulira mozak, a prednost je što ne morate ići na tečaj da biste naučili plesati jer plesati znamo svi.

Slušanje glazbe

Ako ne volite niti jedan od gore navedenih hobija, sigurno nemate ništa protiv slušanja glazbe. Mlađa populacija svakodnevno sluša glazbu, dok se vozi u javnom prijevozu, na putu do škole ili posla, a slušalice u ušima znak su da ne želimo da nas itko ometa. Već je poznato da glazba pozitivno utječe na mozak jer pomaže u opuštanju i koncentraciji, zbog čega nekolicina ljudi sluša glazbu i dok radi. Osim toga, mozak reagira na glazbu kao i na druge osjećaje zadovoljstva, poput hrane ili seksa, i čini nas sretnijima. Sljedeći put kad se budete osjećali loše, uzmite slušalice i pustite omiljenu glazbu, raspoloženje će vam se zasigurno popraviti.

Ovi hobiji su dokaz da se ne moramo pretjerano znojiti da bismo imali zdravo tijelo i um, nego vrijeme možemo iskoristimo za nešto kreativno i produktivno.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti