VIDEO Dora Adanić: trening za čvrst i ravan trbuh

VIDEO Dora Adanić: trening za čvrst i ravan trbuh

VIDEO Dora Adanić: trening za čvrst i ravan trbuh
  • Objavljeno: Srijeda, 10.06.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zamislimo trbuh kao poveznicu između gornjeg i donjeg djela tijela. Bilo da se bavimo sportom, čistimo po kući ili vežemo cipelu, potrebni pokreti za to počinju iz trbuha ili se nastavljaju kroz njega.

Slab trbuh utječe na slabost ruku, nogu i leđa. To nam govori koliko su dijelovi tijela međuovisni i kako da bi jedan dio dijela bio jak i funkcionalan, mora biti i onaj drugi. Pravilno jačanje trbuha povećava snagu koje naše tijelo može proizvesti, a isto tako ravnotežu i stabilnost tijela. Jaki trbuh sprečava padove i ozljede tijekom sportskih i svakodnevnih aktivnosti.

Saginjanje da bismo obuli cipele, podizanje predmeta s poda, okretanje i pogledavanje iza sebe, sjedanje u stolac ili samo mirno uspravno stajanje samo su neke od aktivnosti koje svakodnevno činimo, a koje ovise o snazi i jačini trbuha. Važnost trbuha u svakodnevnim aktivnostima ne primjećujemo dok te aktivnosti ne postanu otežane za izvesti ili bolne. Da ne bi došlo do toga, u nastavku otkrivamo 4 odlične vježbe kojima ćete ojačati sve mišiće trbuha: gornje, donje, bočne i duboke trbušne mišiće.

Vježbe za trbuh

1. Mala sklopka – gornji i donji trbušni mišići

2. Dead Bug – duboki trbušni mišići

3. Mali crunch – gornji trbušni mišići

4. Škarasta sklopka – gornji, donji i bočni trbušni mišići

Vježbe za trbuh izvodim po 15 ponavljanja u 4 serije za svaku vježbu. Između serija odmaram 1 minutu. Ove 4 vježbe raspodijelim na dva treninga sa po dvije vježbe ili odradim ciljano trening samo za trbuh u kojem ih izvodim redoslijedom kako su napisane.

Trening za trbuh

Više treninga by Dora Adanić potražite klikom na poveznice:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije