Kontracepcijske pilule utječu na izbor partnera

Kontracepcijske pilule utječu na izbor partnera

Kontracepcijske pilule utječu na izbor partnera
  • Objavljeno: Četvrtak, 08.10.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja, kontracepcijske pilule kod žena mijenjaju ukus za muškarce.

Ako ste se pitali zašto su pravi alfa muškarci u novije vrijeme manje poželjni od muškaraca nešto nježnijeg, dječačkog izgleda, uzrok se krije u kontracepcijskim tabletama.

Znanstvenici smatraju da su za to zaslužni hormoni u oralnim kontraceptivima koji suzbijaju ženski interes za muževnije pripadnike snažnijeg spola.

Najnovije tvrdnje mogle bi objasniti promjene u idealu muške ljepote koji je evoluirao od macho miljenika žena poput Kirka Douglasa i Seana Conneryja do nešto nježnijeg Johnnyja Deppa i Brada Pitta.

Profesorica Alexandra Alvergne sa Sveučilišta Sheffield smatra da je, osim mnogih korisnih učinaka, pilula izavala i brojne još neistražene posljedice za žene i društvo uopće, prenosi Dailymail.co.uk.

Već je otprije poznato da tijekom plodnih dana žene više privlače muževni i genetski što različitiji muškarci, ali upotrebom pilule to se promijenilo. Isto tako, tablete su utjecale i na muški ukus. Naime, prema prethodim istraživanjima, muškarcima su žene tijekom ovulacije privlačnije no inače. Kako upotreba antibebi pilula onemogućava dozrijevanje jajašca, time i interes pripadnika snažnijeg spola slabi, što bi moglo biti odgovorno za brojne promjene u društvu. Za konačne rezultate bit će potrebne daljnje studije.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti