Lanene sjemenke pospješuju mršavljenje

Lanene sjemenke pospješuju mršavljenje

Lanene sjemenke pospješuju mršavljenje
  • Objavljeno: Utorak, 12.06.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenicima je već poznato da su sjemenke lana odlične za zdravlje, a novo istraživanje tima sa Sveučilišta Harvard pokazuje da lanene sjemenke pospješuju mršavljenje.

Znanstvenici su ustanovili da polinezasićene masne kiseline, koje se nalaze u sjemenkama lana, vjerojatnost mršavljenja povećavaju za čak 37%.

Provjerite zašto volimo lanene sjemenke!

U lanenim sjemenkama i ulju ćete pronaći razne hranjive i ljekovite tvari, a najznačajnije su omega - 3 masne kiseline, vlakna i lignin.

Veliki broj ljudi vjeruje da je konzumiranje masti štetno, ali prava istina jest da su masti neophodne za funkcioniranje organizma, jedino je važno koje masti konzumirate.

Omega - 3 masne kiseline su nezasićene i, za razliku od zasićenih masnih kiselina, one će poboljšati vaše zdravlje i povećati vjerojatnost da smršavite.

Lanene sjemenke su odličan izvor vlakana koja, osim što produžuju osjećaj sitosti, također snižavaju razinu kolesterola i pospješuju probavu.

Pripremite smoothie od breskve i lanenih sjemenki!

Sjemenke lana sadrže fitonutrijent, poznat kao lignin i to u daleko većoj količini od svih drugih namirnica. Lignin je postao predmet mnogih istraživanja zbog svojih ljekovitih svojstava, za koja se vjeruje da su antikancerogena.

Sjemenke lana i laneno ulje možete konzumirati na razne načine, primjerice, dodajte ih u salatu ili žitne pahuljice. Izbjegavajte termičko obrađivanje sjemenki lana ili lanenog ulja jer se na taj način u velikoj mjeri uništavaju ljekovita svojstva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti