Maline potiču eliminaciju toksina i štite zdravlje mozga!

Maline potiču eliminaciju toksina i štite zdravlje mozga!

Maline potiču eliminaciju toksina i štite zdravlje mozga!
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Maline su dobar izvor vitamina K i magnezija, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C i mangana. Dosadašnja istraživanja su pokazala da maline imaju odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma.

Potiču eliminaciju toksina

Maline su odličan izvor vode i vlakana koji potiču rad probavnog sustava i eliminaciju toksina. Adekvatan unos vlakana je ključan za pravilan rad probavnog sustava i eliminaciju toksina. Dosadašnja istraživanja su pokazala da vlakna jačaju imunološki sustav, ublažavaju upalu i smanjuju rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, raka i pretilosti.

Maline štite zdravlje mozga

Nekoliko istraživanja je pokazalo da maline imaju pozitivan utjecaj na zdravlje i funkcioniranje mozga, a preliminarna istraživanja su pokazala da maline mogu smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.

Smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti

Maline su jako dobar izvor flavonoida, spojeva za koje je dokazano da smanjuju rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava. U malinama pronalazimo visoku razinu antocijanina. To je jedan tip flavonoida koji sudjeluje u regulaciji krvnog tlaka i ima moćno protuupalno svojstvo. Maline su jako dobar izvor kalija koji štiti zdravlje srca. Dosadašnja istraživanja su pokazala da osobe koje ne unose adekvatnu količinu kalija imaju povećan rizik od nastanka srčanih bolesti.

Smanjuju rizik od nastanka raka

Maline su odličan izvor antioksidanata koji smanjuju razinu slobodnih radikala, ublažavaju kroničnu upalu u tijelu i smanjuju rizik od nastanka različitih vrsta raka, uključujući raka pluća, usne šupljine, prostate i debelog crijeva.

Saznajte zašto je bobičasto voće dobro za vaše zdravlje!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti