Može li vitamin D produljiti život?

Može li vitamin D produljiti život?

Može li vitamin D produljiti život?
  • Objavljeno: Nedjelja, 22.06.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su otkrili da postoji povezanost između razine vitamina D u tijelu i životnog vijeka. No, nisu još uvijek sigurni u to može li niska razina vitamina D u tijelu smanjiti životni vijek i mogu li suplementi vitamina D pomoći.

Prethodna istraživanja su pokazala da tijelu treba određena količina vitamina D kako bi ostalo zdravo. Vitamin D možemo dobiti putem nekih namirnica ili putem suplemenata. Ipak, većinu vitamina D dobivamo putem izlaganja suncu.

Provjerite može li vitamin D pomoći u regulaciji krvnog tlaka!

Također, prethodna istraživanja su pokazala da postoji povezanost između manjka vitamina D u tijelu i povećanog rizika od nastanka srčanih bolesti, raka i prijevremene smrti.

Tijekom istraživanja američkih znanstvenika, koje je trajalo 16 godina, je umrlo oko 7000 osoba. Znanstvenici su proučavali povezanost razine vitamina D i životnog vijeka.

Nakon analize rezultata, znanstvenici su došli do zaključka da niža razina vitamina D u tijelu može smanjiti životni vijek, prenosi WebMD.

Ipak, stručnjaci ističu da rezultati ovog istraživanja nisu pouzdani jer znanstvenici nisu uzeli u obzir i druge faktore koji utječu na životni vijek, kao što su prehrambene navike, pušenje, konzumacija alkohola i navike vježbanja.

Saznajte zašto nam je važan vitamin D!

Na životni vijek djeluje veliki broj faktora. Niska razina vitamina D u tijelu može biti znak lošeg zdravlja općenito, ali ne nužno i uzročnik prijevremene smrti.

Znanstvenici ističu da određene skupine ljudi, odnosno kritične skupine ljudi, trebaju uzimati suplemente vitamina D. Ako niste sigurni pripadate li rizičnoj skupini ili ne, posavjetujte se sa svojim liječnikom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti