Ovo je najbolje piće za ravan trbuh

Ovo je najbolje piće za ravan trbuh

Ovo je najbolje piće za ravan trbuh
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 28.11.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zanimljivosti

Napitak koji bi samostalno otopio salo s trbuha ne postoji. Naravno, možete pokušati s napitcima za brzinsko čišćenje organizma, ali to može imati negativne posljedice za vaše zdravlje i definitivno neće dati trajne rezultate.

Najsigurniji i najučinkovitiji način gubitka trbušne masnoće je uravnotežena prehrana i tjelovježba. No, iako ne postoji čudotvorni sastojak, postoje određene namirnice i pića koji mogu pomoći u vašem procesu mršavljenja. Na primjer, ispijanje voćnih i povrtnih smoothija neće samo po sebi uzrokovati mršavljenje, ali može mu doprinijeti budući da je odličan način za uvrstiti više vlakana i antioksidansa u prehranu.

Još jedna vrsta pića koja može pomoći u mršavljenju je čaj, posebno čaj od mente. Čajevi općenito imaju vrlo malo kalorija i puni su antioksidansa pa su, uz vodu, idealno piće kao dio zdrave prehrane. Dodatna prednost čaja od mente je blago slatkast okus, što može pomoći u zadovoljenju želje za slatkim i utjecati na smanjenje apetita.

Osim toga, čaj od mente je odličan je sadrži antivirusna, antibakterijska i protuupalna svojstva, a upravo zbog protuupalnih svojstava pomaže u ublažavanju probavnih smetnji. Neka ispitivanja su pokazala da ima opuštajući učinak na mišiće i ublažava grčeve te pomaže u lakšem izbacivanju hrane i plinova iz tijela, a sve to su to razlozi zbog kojih djeluje na smanjenje nadutosti pa i zbog toga vaš trbuh može izgledati ravnije.

Čaj od mente ima još niz prednosti za zdravlje, a o tome, ali i mogućim negativnim posljedicama konzumacije, pročitajte ovdje.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti