Otkrijte uzroke umora i bezvoljnosti

Otkrijte uzroke umora i bezvoljnosti

Otkrijte uzroke umora i bezvoljnosti
  • Objavljeno: Petak, 03.10.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Suočavanje sa svakodnevnim izazovima i izvršavanje obveza često nam onemogućuje pravilnu brigu o svom zdravlju. Upravo to može dovesti do osjećaja konstantnog umora. Stručnjaci iz klinike Mayo upravo su zbog toga sastavili popis najčešćih uzroka umora kako bismo ga se znali riješiti.

Osjećamo li se kao da nam nedostaje energije ili imamo potrebu za spavanjem tijekom dana, imamo problema s konstantnim umorom i manjkom vitalnosti. Uzrok toga je, tvrde stručnjaci, najčešće u načinu na koji vodimo svoj život.

Jeste li umorni, boli vas glava i ne možete se fokusirati? Candida je mogući uzrok!

Znati spavati

Manjak sna na prvom je mjestu uzrok stalnog umora. Ne priuštimo li si dovoljno sati sna nećemo biti sposobni podnijeti sve dnevne napore. Spavamo li dovoljno, ali ne i kvalitetno, šteta će biti jednaka. Stoga je netom prije spavanja potrebno izbjegavati teške obroke te alkohol i nikotin koji ometaju san. Odlazak na spavanje kao i buđenje uvijek u isto vrijeme pomaže održavanju higijene spavanja koja je ključna za kvalitetan odmor.

Zbog ovih razloga ste umorni dok vježbate!

Uspori, predahni

Stres i anksioznost također uzrokuju konstantni osjećaj umora i manjak energije. Upravo je zbog toga pri obavljanju dnevnih zadataka potrebno nekoliko puta predahnuti i odmoriti se. U suprotnom se samo nepotrebno iscrpljujemo, što negativno utječe i na kvalitetu obavljanja poslova.

Spavanje tijekom radnog vremena

Neaktivnost je također uzročnik umora. Većina misli kako se nema smisla iscrpljivati tjelovježbom ako su ionako umorni. Ipak, znanstveno je dokazano kako se osobe slabe tjelesne kondicije brže umaraju i podložnije su stresu.

Manjak vitamina

Loša prehrana, siromašna hranjivim tvarima i natrpana u jedan do dva obroka dnevno također iscrpljuje organizam i dovodi do osjećaja umora. Nedovoljan unos vode u organizam, kao i pretjerivanje s kofeinskim napicima isto tako djeluju nepovoljno na tjelesnu izdržljivost.

Pripremite alkalnu vodu koja potiče mršavljenje i uklanja umor!

Određeni lijekovi također mogu biti uzrok povećanog osjećaja umora.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti