Ove vježbe su najbolje za ublažavanje anksioznosti i depresije!

Ove vježbe su najbolje za ublažavanje anksioznosti i depresije!

Ove vježbe su najbolje za ublažavanje anksioznosti i depresije!
  • Objavljeno: Petak, 01.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako bolujete od depresije ili anksioznosti, tjelovježba može biti ključna za ublažavanje simptoma. Zdravlje uma je usko povezano sa zdravljem tijela, a brojna istraživanja su pokazala da postoje aktivnosti koje mogu ublažiti simptome depresije i anksioznosti i na taj način smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova.

Trčanje

Trčanje sagorijeva kalorije, smanjuje žudnju za grickalicama i rizik od nastanka srčanih bolesti. Samo 5 minuta trčanja dnevno je dovoljno da produljite život. Istraživanja su pokazala da trčanje pozitivno utječe i na raspoloženje jer potiče oslobađanje hormona sreće.

Saznajte koji su upozoravajući znakovi depresije!

Planinarenje

Priroda ima umirujući učinak na um. Istraživanja su pokazala da boravak u prirodi ublažava anksioznost i smanjuje razinu hormona stresa. Najnovija istraživanja su pokazala da trčanje može poboljšati pamćenje, koncentraciju i fokus.

Joga

Brojna dosadašnja istraživanja su pokazala da joga ublažava simptome depresije, ljutnju, anksioznost i tjeskobu. Joga djeluje opuštajuće i umirujuće, a osobe koje svakodnevno prakticiraju jogu spavaju bolje i osjećaju se smirenije. Joga vas potiče da se fokusirate na disanje i položaje tijela, što vas primorava da usporite i umirite svoj um i misli.

Saznajte kako možete smršaviti prakticiranjem joge!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti