Pripremite kašicu od avokada za svoju bebu

Pripremite kašicu od avokada za svoju bebu

Pripremite kašicu od avokada za svoju bebu
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Avokado je odličan za bebe jer je kremast i gladak, a istovremeno nutritivan i ukusan. Avokado bebi možete početi davati već u dobi od 4 do 6 mjeseci. Bebama su potrebni ugljikohidrati, masti i proteini, zbog čega je avokado uistinu savršen izbor.

Istina, avokado sadrži puno masti. Nemojte brinuti oko toga jer su te masti zdrave, a bebama ionako ne trebate ograničavati unos masti. One su potrebne za pravilan rast i razvoj mozga. Ako imate bilo kakvih nedoumica i sumnji, posavjetujte se s pedijatrom.

Avokado je odličan izvor mononezasićenih masnih kiselina. Jedan avokado sadrži oko 320 kalorija i 30 grama masti. Avokado je jako dobar izvor vitamina A, C, B1, B2, niacina, folne kiseline, vitamina B6 i pantotenske kiseline. Avokado u svom sastavu ima i minerale, važne za pravilan rast i razvoj, kao što su kalij, fosfor, magnezij, kalcij i željezo.

Avokado je, baš kao i banana, mekan iznutra i najbolje od svega je što ga ne morate termički obrađivati. Recept za pripremu kašice od avokada potražite ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti