Riješite se depresije za 20 minuta

Riješite se depresije za 20 minuta

Riješite se depresije za 20 minuta
  • Objavljeno: Petak, 01.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Osobe, koje svakodnevno vježbaju, znaju da fizička aktivnost jako brzo popravlja raspoloženje. Već nakon nekoliko minuta se oslobađa hormon endorfin, koji vaše raspoloženje popravlja odmah, ali i uzrokuje stvaranje ovisnosti prema različitim oblicima fizičke aktivnosti.

Fizička aktivnost neće popraviti samo vaše raspoloženje i ublažiti simptome depresije, već će smanjiti rizik od kasnijeg nastanka lošeg raspoloženja, otkriva nam novo istraživanje američkih znanstvenika.

Znanstvenici su analizirali rezultate od čak 30 prethodnih istraživanja koji su proučavali povezanost između aktivnosti i depresije. Otkrili su da je tek 20 do 30 minuta lagane aerobne aktivnosti sasvim dovoljno da se ublaže simptomi depresije, prenosi Prevention.

Istraživanje je također pokazalo da čak ni nije potrebno intenzivno vježbati i da je najbolje aerobne aktivnosti raditi svaki dan jer na taj način dobro raspoloženje prevladava cijelo vrijeme.

Znanstvenici su proučavali učinak samo aerobnih vježbi, ali ističu da ni vježbe snage nisu uzaludne. One će potaknuti dobro raspoloženje na jedan drugi način, odnosno, pomoći će u oblikovanju tijela  i dobar učinak na psihološko zdravlje će biti vidljiv već nakon prvog treninga.

Iako je depresija stanje koje zahtijeva stručnu pomoć, znanstvenici ističu da uz pomoć malih promjena životnih navika rizik od nastanka depresije možemo svesti na minimum, ali i pospješiti djelovanje propisane terapije.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti