Samoća je opasna za zdravlje!

Samoća je opasna za zdravlje!

Samoća je opasna za zdravlje!
  • Objavljeno: Subota, 10.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Osobe koje ostanu same riskiraju svoje zdravlje, tvrde britanski stručnjaci. Istraživanje je pokazalo da samoća može imati slične posljedice kao i neke bolesti, poput dijabetesa ili visokog krvnog tlaka.

Otkrijte kako pobijediti usamljenost?

Statistike kažu da usamljene osobe imaju 50% više šanse za preranu smrt, nego li društvene osobe koje su u braku te imaju obitelj i prijatelje. Usamljenim ljudima najviše nedostaje razgovor i smijeh s drugima te poneki zagrljaj, a izolacija od ostatka društva može biti osnova za loše zdravstveno stanje.

Riješite upitnik: Jeste li usamljeni?

Osim toga, osobe koje su usamljene, posebice starije osobe, češće posjećuju liječnike zbog nedostatka ljudskog kontakta. Ponekad sami dijagnosticiraju depresiju ili probleme s tlakom kako bi našli izliku za odlazak liječniku. Liječnici često primaju takve pacijente, iako nemaju službenu bolest, jer znaju da se zbog samoće ljudi mogu osjećati kao da su bolesni. I to je upravo ono što njima treba, usamljenim osobama ne trebaju lijekovi i terapije, samo im treba netko da ih sasluša i kaže da će sve biti u redu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti