Šećer nas čini bolesnima

Šećer nas čini bolesnima

Šećer nas čini bolesnima
  • Objavljeno: Subota, 21.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Povećanje rizika od nastanka pretilosti nije jedino što čini šećer štetnim za zdravlje. Prema novom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Obesity, kronične bolesti, kao što su masna jetra i dijabetes tipa 2 se sve češće javljaju kod djece. Djeca prije nisu u tolikoj mjeri imala povećan rizik od nastanka srčanih bolesti, ali su se u međuvremenu stvari bitno promijenile.

Danas je rizik od nastanka masne jetre, dijabetesa tipa 2 i srčanih bolesti gotovo jednako velik kod djece, kao i kod odraslih. Posljednja istraživanja su pokazala da su za to najviše zaslužne nezdrave prehrambene navike, a ovo istraživanje to iznova potvrđuje.

Znanstvenici su u ovom istraživanju ustanovili da nisu sva djeca, koja imaju problema sa zdravljem srca ili pate od dijabetesa tipa 2, nužno pretila. To znači da nezdrava prehrana može negativno utjecati na zdravlje, a da simptomi nisu ni vidljivi.

Znanstvenici ističu da se veliki broj ljudi kod usvajanja zdravih prehrambenih navika najviše fokusirana unos kalorija. No, ako neka namirnica nema visoku kalorijsku vrijednost, to ne znači da ona nema i visok udio šećera. Tako, primjerice, niz pahuljica za doručak sadrži mali udio masti i kalorija, ali visok udio šećera.

Dugoročna prekomjerna konzumacija šećera će uzrokovati to da se osjećate bolesnima jer sve što tijelu pružate je sami šećer. Potrebno je svega nekoliko dana konzumirati visok udio šećera da biste se osjećali loše.

Upravo to čini povećana konzumacija šećera – osjećate se bolesnima. Ovo zapravo prolazi neprimjetno jer je manjak razine energije i pretilost nešto što se počelo smatrati potpuno normalnim dijelom svakodnevice.

Nastavite čitati zašto se trebate odreći šećera zauvijek!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti