Sezona je šparoga – isprobajte 3 ukusna recepta!
Šparoge imaju odličan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma. Istraživanja su pokazala da imaju moćno protuupalno i antioksidacijsko djelovanje, smanjuju rizik od nastanka različitih vrsta raka, dijabetesa tipa 2, bolesti kardiovaskularnog sustava i srčanog udara.
Šparoge su jako dobar izvor dijetalnih vlakana, zbog čega su odlične za poticanje rada probavnog sustava i prevenciju probavnih smetnji i tegoba. Šparoge su dobar izvor vitamina B6, kalcija, magnezija i cinka, proteina, vitamina A, C, E, K, tiamina, riboflavina, niacina, folne kiseline, željeza, fosfora, kalija, bakra, mangana i selena. Da biste uživali u šparogama, isprobajte 3 recepta za jela koja su zdrava, zasitna i ukusna.
Proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima
Šampinjoni su dobar izvor dijetalnih vlakana, proteina, vitamina C, folne kiseline, željeza, cinka i mangana, a jako dobar izvor tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfora, kalija, bakra i selena. Također, šampinjoni su jedna od rijetkih namirnica koje sadrže vitamin D.
Potražite recept za proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima!
Kajgana od šparoga i blitve
Jaja su dobar izvor riboflavina, vitamina B12 i fosfora, a jako dobar izvor proteina i selena. Blitva je dobar izvor tiamina, folne kiseline i cinka, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, E, K, B6, riboflavina, kalcija, željeza, magnezija, fosfora, kalija, bakra i mangana.
Potražite recept za kajganu od šparoga i blitve!
Kremasta juha od šparoga i jogurta
Lagana i kremasta juha je uvijek dobrodošla. Jogurt je dobar izvor proteina, vitamina B12, pantotenske kiseline, kalija i cinka, a jako dobar izvor riboflavina, kalcija i fosfora.
Potražite recept za kremastu juhu od šparoga i jogurta!
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345