Sezona je šparoga – isprobajte 3 ukusna recepta!

Sezona je šparoga – isprobajte 3 ukusna recepta!

Sezona je šparoga – isprobajte 3 ukusna recepta!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 23.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Šparoge imaju odličan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma. Istraživanja su pokazala da imaju moćno protuupalno i antioksidacijsko djelovanje, smanjuju rizik od nastanka različitih vrsta raka, dijabetesa tipa 2, bolesti kardiovaskularnog sustava i srčanog udara.

Šparoge su jako dobar izvor dijetalnih vlakana, zbog čega su odlične za poticanje rada probavnog sustava i prevenciju probavnih smetnji i tegoba. Šparoge su dobar izvor vitamina B6, kalcija, magnezija i cinka, proteina, vitamina A, C, E, K, tiamina, riboflavina, niacina, folne kiseline, željeza, fosfora, kalija, bakra, mangana i selena. Da biste uživali u šparogama, isprobajte 3 recepta za jela koja su zdrava, zasitna i ukusna.

Proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima

Šampinjoni su dobar izvor dijetalnih vlakana, proteina, vitamina C, folne kiseline, željeza, cinka i mangana, a jako dobar izvor tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfora, kalija, bakra i selena. Također, šampinjoni su jedna od rijetkih namirnica koje sadrže vitamin D.

Potražite recept za proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima!

Kajgana od šparoga i blitve

Jaja su dobar izvor riboflavina, vitamina B12 i fosfora, a jako dobar izvor proteina i selena. Blitva je dobar izvor tiamina, folne kiseline i cinka, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, E, K, B6, riboflavina, kalcija, željeza, magnezija, fosfora, kalija, bakra i mangana.

Potražite recept za kajganu od šparoga i blitve!

Kremasta juha od šparoga i jogurta

Lagana i kremasta juha je uvijek dobrodošla. Jogurt je dobar izvor proteina, vitamina B12, pantotenske kiseline, kalija i cinka, a jako dobar izvor riboflavina, kalcija i fosfora.

Potražite recept za kremastu juhu od šparoga i jogurta!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti