Što je profilaksa?

Što je profilaksa?

Što je profilaksa?
  • Objavljeno: Srijeda, 27.10.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Preduvjet za zdrave zube i zdravo zubno meso je kombinacija najvažnijih čimbenika profilakse: redovita kućna njega zubi, kontrolni pregled kod stomatologa svakih šest mjeseci i redovito profesionalno čišćenje zubi.

U našoj ordinaciji to čini profesionalno educirani tim zubnih higijeničara. U tu svrhu koriste ultrazvučne i ručne instrumente, te masažu mekih tkiva mlazom mineralnih soli. Dentalna higijeničarka na redovnoj kontroli profesionalno počisti zubni kamenac, ukloni pigmentacije i ispolira zube. Osim toga, svaki pacijent dobiva koncept za kućnu njegu izrađen prema njegovim individualnim rizičnim faktorima. Trajanje zahvata čišćenja zuba je individualno. Nakon čišćenja kamenca zubno meso se masira natrijevim i/ili kalijevim bikarbonatom kojima se skidaju pigmentacije. Nakon toga slijedi poliranje zubi jer caklina mora biti makismalno glatka kako bi se usporilo nakupljanje naslaga. Zatim se zubi premazuju fluorom koji jača caklinu i čini zube otpornijima na karijes.

Oralna higijena uvelike doprinosi održavanju općeg zdravstvenog stanja.

Povezanost krivog zagriza i bolova u leđima, zglobovima i mišićima, odavno su već poznati. Istraživanja sve više pokazuju povezanost bakterijskih upala usne šupljine i općih oboljenja. Bakterije paradontoze koje se šire organizmom mogu oslabiti imunitet i utjecati na oboljenja srca i krvotoka.

Dr. Zdenko Trampuš usavršio je implantologiju na UCLA, a zahvaljujući njegovom dugogodišnjem iskustvu, danas je njegova zdravstvena ustanova Ortoimplant u zagrebačkoj Ilici 283 najbolja garancija za Hollywoodski osmijeh!

Ortoimplant d.o.o.
Ilica 283, 10 000 Zagreb
Tel. 01 3703 498
Fax. 01 3757 874
Mob. 098 358 857
E-mail: ztrampus@drstomatolog.com
Web. http://www.drstomatolog.com/

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti