Ovo su mitovi o trajnom uklanjanju celulita

Ovo su mitovi o trajnom uklanjanju celulita

Ovo su mitovi o trajnom uklanjanju celulita
  • Objavljeno: Utorak, 30.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Neki ljudi provedu pola života boreći se s celulitom, ali većina uglavnom ne postigne nikakve rezultate, čak ni nakon skupih kozmetičkih tretmana. Anticelulitni proizvodi mogu biti jako skupi, a bez konkretnih rezultata pa mnoge osobe (pogotovo žene), traže razne načine da se riješe narančine kože i dobiju zaglađenu i mekanu kožu.

Isto tako, postoje brojni trikovi kako smanjiti celulit i učiniti da vam stražnjica i bokovi izgledaju bolje, a stručnjaci tvrde da su to samo mitovi. Evo koji su najpoznatiji lažni trikovi koji zauvijek uklanjanju celulit.

1. Dubinska masaža

Dubinska masaža je masaža za koju je potrebno koristiti poseban vakuumski uređaj i valjke. Stručnjaci tvrde da može dubinska masaža može pomoći cirkulaciji i poboljšati izgled kože, ali se mora redovito ponavljati, minimalno jednom tjedno. Problem dubinske masaže je što je skupa, a zbog redovitog ponavljanja ostavit ćete puno novaca na tretmane, a kad prestanete ići na njih, celulit će se vratiti.

2. Anticelulitne kreme

Nema znanstvenih dokaza da anticelulitne kreme doista djeluju. No, dobra stvar je što one hrane kožu i pomažu joj da zadrži vlažnost pa koža izgleda čvršće. Nakon par dana nanošenja mjesto na kojem imate celulit će izgledati bolje, ali nemojte računati na trajne rezultate jer dermatolozi tvrde da anticelulitne kreme ne pružaju dugotrajne učinke.

3. Suho četkanje

Stručnjaci kažu da suho četkanje može biti učinkovito, ali nemojte računati na vrhunske rezultate. Suho četkanje treba izbjegavati kad se pojavi infekcija kože, a ako vam je koža previše iziritirana, rjeđe idite na suho četkanje ili ga potpuno izbjegavate. u protivnom riskirate širenje klica.

Ovaj postupak morate provoditi tijekom dugog vremenskog perioda (najviše dva puta tjedno), ali dobra je vijest da to možete učiniti sami kod kuće.

4. Profesionalni (skupi) tretmani

Neki postupci koje izvode kozmetičari mogu biti vrlo učinkoviti u smanjenju celulita. Međutim, radi se o privremenim rezultatima na koje ćete baciti novac, a nemate garanciju da će trajati jer je najviše što stručnjaci mogu garantirati rok od dvije godine.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti