Zašto češnjak trebate jesti na prazan želudac?

Zašto češnjak trebate jesti na prazan želudac?

Zašto češnjak trebate jesti na prazan želudac?
  • Objavljeno: Subota, 05.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Češnjak će imati pozitivno djelovanje na zdravlje nevezano uz to na koji način ga konzumirate, ali brojna istraživanja su pokazala da konzumacijom češnjaka na prazan želudac možete poboljšati zdravlje i smanjiti rizik od nastanka niza bolesti.

Veliki broj ljudi koji pate od hipertenzije osjećaju smanjenu potrebu za uzimanjem lijekova nakon početka svakodnevne konzumacije češnjaka. Uzimanje češnjaka na prazan želudac je odličan način da spriječite nastanak probavnih smetnji. U i sto vrijeme, češnjak će stimulirati rad probavnog sustava, pomoći u regulaciji apetita i smanjuju razine stresa.

Češnjak se smatra jednom od najboljih namirnica za detoksikaciju organizma. Stručnjaci ističu da je češnjak toliko moćan da može pomoći u uklanjanju parazita iz probavnog sustava. Dosadašnja istraživanja su pokazala da češnjak može pomoći u prevenciji dijabetesa, depresije i nekih vrsta raka.

Osobe koje su alergične na češnjak ne smiju jesti sirovi češnjak. Neka istraživanja su pokazala da češnjak može uzrokovati neželjene nuspojave kod osoba koje uzimaju lijekove za kontrolu AIDS – a.

Češnjak je naročito učinkovit za ublažavanje bolesti dišnog sustava. Naročito učinkovitim se pokazao u prevenciji i liječenju tuberkuloze, pneumonije, bronhitisa, astme i kroničnog kašlja.

Ako patite od tuberkuloze pojedite jedan cijeli češnjak svaki dan. Češnje češnjaka rasporedite u nekoliko doza tako da ga konzumirate više puta u toku dana. Češnjak također može pomoći u ublažavanju i liječenju hemoroida, zatvora i upale uha.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti