Ovaj čaj pomaže ojačati zube

Ovaj čaj pomaže ojačati zube

Ovaj čaj pomaže ojačati zube
  • Objavljeno: Nedjelja, 30.10.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Jedna ste od osoba koja mrzi ići zubaru? Štoviše, bojite ga se? Imamo dobre vijesti za vas, jer zdravlje svoje usne šupljine možete poboljšati pomoću zelenog čaja.

Poznato je da zeleni čaj ima brojne zdravstvene prednosti, a među njima je i to da ima povoljan utjecaj na zdravlje zubi. Istraživanja su otkrila da zeleni čaj sadrži antimikrobne molekule koje pomažu očuvanju zubi.

Osobe koje piju najmanje jednu šalicu zelenog čaja dnevno imaju zdravije i otpornije zube. To se odnosi samo na nezaslađeni čaj, jer čaj sa šećerom nema takav učinak. Štoviše, zaslađeni čaj može izazvati sasvim suprotan efekt, odnosno to da se zubi počnu kvariti.

Ako niste ljubitelj zelenog čaja, ili čajeva općenito, ne morate ga konzumirati kako biste iskoristili njegove prednosti za zube. Znanstvenici ističu da je dovoljno redovito ispirati usnu šupljinu zelenim čajem. Ispiranjem se uništava većina bakterija koje se nalaze u ustima, što doprinosi zaštiti zuba i desni.

Stoga, kako biste poboljšali zdravlje svojih zuba možete dnevno popiti šalicu zelenog čaja ili isprati usta pomoću tog napitka. To će biti sasvim dovoljno da vaši zubi ostanu zdravi i otporni.

Naravno, to ne znači da možete zaboraviti četkicu za zube i odlaske zubaru u potpunosti! Pravilna oralna higijena, kao i preventivni posjeti stomatologu i dalje su glavni način održavanja zdravlja usne šupljine.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti