Ženske torbe prljavije od zahoda?

Ženske torbe prljavije od zahoda?

Ženske torbe prljavije od zahoda?
  • Objavljeno: Srijeda, 15.05.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Rezultati istraživanja američkih znanstvenika otkrivaju da su ženske torbe pravo leglo bakterija, a također su otkrili da najviše bakterija imaju kožne torbe.

Znanstvenici upozoravaju žene da redovito peru ruke jer dodirivanjem različitih površina bakterije mogu prenijeti u torbi tijekom posezanja za različitim stvarima u torbi.

Također ističu da bi odlično kada bi nosili antibakterijske vlažne maramice ili tekućinu kako bi spriječili dodatno širenje bakterija.

"Torbe su u svakodnevnom dodiru s rukama, koje pak prethodno dodiruju različite površine prepune bakterijama", izjavio je prof. Peter Barratt.

Rezultati istraživanja su pokazali da čak 1 od 5 torbica sadrži previsoku razinu bakterija koje mogu naškoditi zdravlju.

Što se stvari u torbici tiče, najprljavijom se pokazala krema za ruke. Bočice i tube kremi za ruke sadrže najveću razinu bakterija, koje se na ruke potom iznova nanose, čak i nakon pranja ruku.

Znanstvenici su otkrili da ženske torbice u prosjeku sadrže više bakterija, u odnosu na daske toaletne školjke, prenosi DailyMail.

Znanstvenici preporučuju ženama da redovito peru torbice ili ih odnose na kemijsko čišćenje. Dobro bi bilo kada biste svaki put nakon dodirivanja sumnjivih površina ruke očistili, i to prije nego počnete tražiti različite stvari u torbici.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti