Otkrivamo vam 8 najboljih božićnih filmova!

Otkrivamo vam 8 najboljih božićnih filmova!

Otkrivamo vam 8 najboljih božićnih filmova!
  • Objavljeno: Utorak, 25.12.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Božić

Možete li uopće zamisliti Božić bez prigodnih filmova? Neki tvrde da Božić nije isti ako na tv programima ne prikazuju božićne klasike.

Ljubitelji Adventa i Božića su vjerojatno već pogledali nekolicinu božićnih filmova, dok su drugi u niskom startu i jedva čekaju provesti noć uz kuhano vino i maraton najvećih blagdanskih filmskih hitova.

Da bismo vam olakšali traženje i suzili izbor, napravili smo popis božićnih filmova od kojih će vas neki urnebesno nasmijati, a neki ganuti do suza.

Sam u kući (Home Alone) 1 (1990.) i 2 (1992.)

Ovo je klasik o kojem ne treba puno pričati, a publika se već više puta izjasnila kako su najbolji 1. i 2. dio. Kevin je postao sinonim za Božić, a o njegovim avanturama maštaju gotovo svi klinci!

Čudo u 34. ulici (Miracle On 34th Street) – 1994.

Prerada istoimenog klasika iz 1947. spada u najtoplije božićne filmove. Ovo je priča o djevojčici koja se svojom maštom štiti od ciničnog i opasnog svijeta odraslih.

https://www.youtube.com/watch?v=lo5OmGDjZEQ

Vilenjak (Elf) – 2003.

Djed Božićnjak odgaja vilenjaka, odnosno dječaka koji se sasvim slučajno našao među igračkama. Nakon 30 godina pokušavaju mu objasniti da on nije pravi vilenjak i tako počinju zavrzlame koje će vas nasmijati do suza!

Divan život (It's a Wonderful Life) – 1946.

Klasik Franca Capre o frustriranom biznismenu na rubu samoubojstva kojem se ukazuje anđeo kako bi mu pokazao kako svijet izgleda bez njega zasigurno će vas oduševiti.

Zločesti Djed Mraz (Bad Santa) 1 – 2003.

Ovo je film prožet humorom i cinizmom jednog, ne tako uobičajenog, Djeda Božićnjaka. Ovo je film kojeg je najzabavnije gledati u društvu. Ispecite kokice, skuhajte punč ili napravite kuhano vino i pripremite se na salve smijeha.

Božićna priča (A Christmas Carol) – 2009.

S Jimom Carreyjem u glavnoj ulozi, ovo je bezvremena priča o starom škrtcu koji se mora suočiti s duhovima prošlih, sadašnjih i budućih Božića koji pokušavaju unijeti malo dobrote u njegovo hladno srce.

Kako je Grinch ukrao Božić (How the Grinch Stole Christmas) – 2000.

Ovo je još jedna božićna uspješnica s Jimom Carreyjem. Kako je Grinch ukrao Božić je priča o dječaku kojeg su sugrađani odbacili zbog njegovog izgleda i zlobe. U vrijeme blagdana Grinch postaje posebno zloban, ali ne smijemo zaboraviti da Božićno čudo ipak postoji.

Tatica se vratio za Božić (Daddy's Home 2) – 2017.

Ovaj film svakako treba pogledati! Vesela komedija o obiteljima koje su povezane na neuobičajen način, film je koji će u svima probuditi pravi božićni duh!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije