Sve što trebate znati o hidrokolon terapiji

Sve što trebate znati o hidrokolon terapiji

Sve što trebate znati o hidrokolon terapiji
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.02.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Detoksikacija

Hidrokolon terapija je još poznata pod nazivom crijevno ispiranje, bezbolna je i nježna kupka u kojoj se koristi topla filtrirana voda pod blagim pritiskom.

Uređaj koji se koristi za hidrokolon terapiju omogućuje pročišćenoj vodi temperature tijela da slobodno prolazi kroz malo crijevo za dovod vode te pritom veliko crijevo odnosi višak vode, candide, fekalne tvari, plinove, sluzi, žuč direktno u sanitarnu cijev.

Čišćenje i obnavljanje crijeva

Hidrokolon terapijom na učinkovit način borite se protiv disbioze – poremećaja prirodnog partnerstva između probavnog trakta i crijevne bakterijske flore. Ravnoteža crijevne flore u visokom je riziku zbog unosa hrane bez valjane nutritivne vrijednosti, stresnog načina života, nedovoljne fizičke aktivnosti, okolišnih zagađenja, pretilosti, itd. Topla voda koja ulazi u debelo crijevo na nježan i bezbolan način potiče iznosi preostale toksine iz tijela.

Naše tijelo samo se detoksicira kroz žuč koja se izlučuje u fekalijama, dajući joj smeđu boju. Uz adekvatnu hranu, organizmu je potrebna i uravnotežena probava koja osigurava izbalansirana bakterijska flora kako bi apsorbirala pravu hranjivu tvar koju naše tijelo treba za održavanje svojih funkcija. Dakle, ako naša flora nije u balansu, prilikom unosa čak korisnih hranjivih tvari, ona potencijalno iz njih neće izvući ono što je našem organizmu potrebno.

Crijeva su najvažniji organ imunološkog sustava o kojem treba voditi brigu kao i o svim drugim organima, organskim sustavima i tkivima. Čak 80% stanica imunološkog sustava upravljano je i kontrolirano između debelog i tankog crijeva, na mjestu koje se zovu payerove ploče koje su vrlo važne u obrani našeg tijela protiv bilo kojih nametnika. Neuravnoteženom crijevnom florom te ploče počinju slabiti.

Postupak hidrokolon terapije

Specijalizirano jednokratno crijevo s rektalnim nastavkom oko 4 cm postavlja se u rektum dok osoba leži na boku. Terapija traje između 30 i 45 minuta, potpuno je bezbolna, a nježnom masažom donjeg dijela abdomena terapeut rješava preostale problematične zone. Snažan vegetativni i toplinski podražaj potiče peristaltiku te crijeva ponovno počinju raditi.

Neposredno nakon terapije preporučuje se provesti neko vrijeme na zahodu i lagano hodati po prostoriji kako bi se pražnjenje crijeva pospješilo. Nakon tretmana poželjno je popiti veće količine vode ili čaja kako ne biste organizam doveli do stanja dehidracije.

Kome je namijenjena hidrokolon terapija?

Ovakva vrsta tretmana izvrsna je kao prevencija za zdrave ljude, ali se vrlo često preporučuje i ljudima koji imaju ozbiljnijih zdravstvenih poteškoća. Izvrsna je za osobe koje su fizički vrlo aktivne jer je jednostavna i efikasna, ali je i odličan način s kojim možete započeti novi stil života, potpuno promijeniti loše navike i ubrzati proces mršavljenja. Ako se želite riješiti viška centimetara oko struka i neželjenog celulita, hidrokolon terapija izvrstan je start.

Koliko često treba provoditi hidrokolon terapiju?

Broj tretmana je individualan te ovisi o mnogim faktorima: zdravstvenom stanju, prehrambenim navikama, razini fizičke aktivnosti i kondiciji, ali ne smije se zanemariti niti emocionalno stanje u kojem se pojedinac nalazi. Na uspješnost tretmana utječe i mogućnost opuštanja. Ovakva vrsta detoksa djeluje i na naše mentalno stanje jer otpuštanjem toksina iz crijeva reguliramo i proizvodnju serotonina čiji se veliki udio (od 80%) nalazi u našim crijevima.

Za preventivno čišćenje preporučuje se 5 tretmana uzastopno jedanput godišnje. Razmak između tretmana mora biti minimalno jedan dan, a idealno je između jednog i tri dana. U jednom tretmanu rastapa se dio po dio debelog crijeva, a ako se rješava određeni zdravstveni problem preporučuje se čak i do 10 tretmana. Manje od pet terapija za učinkovitost moguće je provoditi uz paralelnu detoks prehranu ili post.

Tijekom provođenja tretmana izuzetno je važno uzimati probiotike.

Ljudsko zdravlje direktno ovisi od toga na kojem nivou kiselosti, odnosno lužnatosti organizam. Ako je organizam previše kiseo, odnosno u njemu ne postoji balans, dolazi do poremećaja koji se manifestiraju u obliku značajnog broja oboljenja.

Uravnoteženosti kiselinskog baznog metabolizma i normalnoj funkciji imunološkog sustava uvelike može pomoći i zelena formula sačinjena od 11 izuzetnih biljaka. Green Balance New Formula koncentrirana je alkalna superhrana, a možete ju pronaći na poveznici.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije