Horoskop prema jyotishu: Pred vama je emotivan vikend, a na ove datume pripazite

Horoskop prema jyotishu: Pred vama je emotivan vikend, a na ove datume pripazite

Horoskop prema jyotishu: Pred vama je emotivan vikend, a na ove datume pripazite
  • Objavljeno: Petak, 03.02.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Horoskop

Završio je siječanj i počinje veljača. Tijekom siječnja imali smo važne promjene, pa već sada možemo reći da se ova godina razlikuje od prošle. Čim je Saturn promijenio znak, iz Jarca u Vodenjaka (u sideralnom zodijaku koji se koristi u đjotiš astrologiji), počele su se događati promjene. Nisu to nikakve revolucije ili preokreti svjetskog poretka, ali stvari, okolnosti i ljudi idu svojim tokom, svijet se neupitno mijenja. Veljača je mjesec u kojem imamo konjunkciju Saturna i Sunca (sredinom mjeseca) te konjunkciju Venere i Jupitera (krajem mjeseca). Sudeći po tome veljača je relativno miran mjesec, uz ožujak jedan od mirnijih mjeseci ove godine.

U travnju se počinju događati promjene i napetost može rasti pa bismo se mogli opustiti tek tamo u kasnu jesen ili početkom zime ove godine. Iskoristimo zato veljaču i ožujak za pokretanje projekata za koje želimo da dugo traju. Stabilni trenuci govore o potencijalu dugoročnosti; kada u pravoj sezoni posadiš sjeme, ono će niknuti i s vremenom donositi obilje zdravih plodova.

Venera i Jupiter vode do životnih blagoslova

Početak veljače je lišen bliske konjunkcije Sunca i Saturna. Ova konjunkcija donosi sukob autoriteta s narodom, vlasti s podređenima i slično. Sunce je simbol kralja, a Saturn svega što nasuprotuje kralju. Već sada vidimo štrajkove u poduzećima metropole te pregovore i dogovore s vladajućima. Takve i slične scenarije gledat ćemo tijekom cijele veljače pa sve tamo do početka travnja. Susret Sunca i Saturna nalik je suočavanju oca sa sinom koji je spoznao sve greške svog roditelja te dolazi suočiti ga s nedostacima zbog kojih gubi svoj autoritet. Vladajući su na testu sljedećih par mjeseci.

S druge strane, konjunkcija Venere i Jupitera jedna je od ljepših kombinacija tijekom ove godine. Jupiter je u visokom dostojanstvu u Ribama, a to je znak uzvišenosti (egzaltacije) Venere. Dva nebeska tijela koja u astrologiji simboliziraju sve moguće životne blagoslove susreću se u području koje ih uzdiže do samog vrhunca i udobrovoljuje do maksimuma. Što bi moglo krenuti krivo s ovako povoljnom kombinacijom na nebu! Znam da vas vraški zanima od kada do kada je tako. Pa evo: od 15. 2. do 12. 3. Ovo je mjereno po sideralnom zodijaku, a ne treba se slijepo vezivati za datume; dobre se stvari mogu dogoditi prije ovih termina, ali i kasnije. Konjunkcije nisu strogo vezane samo za određene stupnjeve zodijaka, utjecaji planeta se mogu proširiti ili suziti u skladu s mnogim drugim utjecajima iz okoline.

Ne okrećite leđa realnosti

No kao što to uvijek biva, kad je nešto tako dobro, teško je vjerovati da je to stvarno. Predobro da bi bilo stvarno. Možda je tu neka zamka, neka skrivena poruka koju ćemo otkriti tek kasnije kada se odmakne ta blagoslovljena koprena koja nam muti pogled. Kao i sve u ovom svijetu, tako i konjunkcija Jupitera i Venere u Ribama ima nedostatke. Budući da su Jupiter i Venera inače planetarni neprijatelji, na suprotnim su stranama, tijekom ove konjunkcije možemo očekivati zavedenost užicima koji nam se nude, a oduzimaju nam fokus, predstavljaju prepreku ili distrakciju.

Druga strana je utopizam; zbog pretjerane sreće možemo početi vjerovati u utopije. Ako imamo neke probleme u životu, možda ćemo misliti da je najbolji način da se nosimo s teretom taj da mu okrenemo leđa i pravimo se da ne postoji, da otputujemo tjelesno ili emotivno, udaljimo se i otuđimo. Ako se pretvaramo da smo preuzvišeni ili presavršeni, možda se odvajamo od realnosti koja ima svoje dužnosti i obaveze. To će također biti testovi ove konjunkcije.

Vikend provedite u društvu voljenih

Prvi vikend u veljači donosi puni Mjesec. Vikend će nam stoga biti emotivan i dobro ga je provesti u društvu voljenih osoba, u okruženju u kojem se osjećamo emotivno zaštićeni. Dan nakon toga (6. 2.) se u sideralnom zodijaku počinju događati promjene; Sunce ulazi u sazviježđe Daništa koje je poznato kao dinamičan dio neba, pogoduje promjenama i pokretu, promjenjivog je karaktera, a inače simbolizira ritam. Krećemo se u nekom ritmu, promjene se događaju po nekim koracima, prvi, drugi, treći. Sve u univerzumu ima neki ritam. Ritam koji pulsira u nama znači da smo živi. Sunce je dakle u dinamičnijem položaju od 6. 2. pa do 20. 2.

7. 2. Merkur ulazi u Jarca, a Venera u sazviježđe Purva Bhadrapada. Za Veneru je to sretan trenutak jer se na taj način donekle odjeljuje od dotadašnje konjunkcije sa Saturnom. Sve to znači da su nakon 7. 2. blokade u ljubavi, prepreke i ispiti lojalnosti kojima smo bili podvrgnuti sve manje i manje prisutni. 15. 2. Venera prelazi u uzvišeno stanje kako je gore i opisano. Merkur se u Jarcu osjeća dobro, zbori razborito, promišlja trezveno, doduše ograničava se samo na ono što je nužno i što je praktično, nikakvog viška u Jarcu nema. Merkur će takvo raspoloženje prenijeti u naše intelektualno-emotivne mehanizme.

Spremite se za važne datume

Pripazimo malo na 11. 2. i 12. 2. To su dani kada Mjesec ulazi u konjunkciju s Ketuom, a Sunce prelazi u sljedeći znak. Dani nestabilnosti najsjajnijih nebeskih tijela pozivaju nas na unutarnju stabilnost, introspekciju i bavljenje duhovnom praksom.

18. 2. i 19. 2. su također nestabilni dani, prelazak Sunca i Venere u sljedeće sazviježđe te dan mladog Mjeseca. Sunce napušta sazviježđe dinamike i ritma i ulazi u područje kontemplacije. Sazviježđe Šatabiša simbolizira prazna kružnica. U krugu je štošta, možemo otkriti cijeli svijet u toj savršenoj krivulji. Samo se treba fokusirati na unutra. Dani nakon 18. 2. donose fokus na otkrivanje unutarnjeg sadržaja, onih detalja koje ne primjećujemo jer inače gledamo preširoko i tražimo izvanjske potvrde. Venera ulazi u sazviježđe Uttara Bhadrapada, a to je opet mistični dio neba povezan s morskim dubinama te buđenjem kundalini energije koja počiva na dnu stuba kralježnice.

Do kraja veljače izmjenjuju se dani ushićenja (kada je Mjesec s Jupiterom i Venerom u Ribama, od 22. 2. do 24. 2.) s danima uznemirenja (kada Mjesec ulazi u konjunkciju s Rahuom i kasnije Marsom, od 24. 2. do kraja veljače). Merkur također predzadnjeg dana veljače mijenja agregatno stanje iz zemljanog u zračno, drugim riječima iz Jarca ulazi u Vodenjaka. Merkur je u Vodenjaku ludi znanstvenik ili genijalni umjetnik, ali to ćemo tek vidjeti u ožujku. Do tada svima želim sreću i uspjeh, čujemo se početkom ožujka.

Piše: Dean Valentić, vedski astrolog i savjetnik

Rođen je u Puli 1969. godine, krajem 1980-ih počinje njegov interes za jogu i filozofiju dalekog istoka (preciznije Indije). Do 1999. živi u Ljubljani gdje radi kao vegetarijanski kuhar te postaje izučen u zdravoj prehrani i nutricionizmu posebno iz vidika Ayurvede. Od početka devedesetih godina proučava Vedske spise i u praksi primjenjuje realizirano znanje. Tijekom 1990-ih godina 7 godina živi povučenim i discipliniranim životom u ašramu, dobiva dvije duhovne inicijacije od duhovnog učitelja (u Brahma-Madhva Gaudiya učeničko nasljeđe) te na taj način stječe kvalifikaciju “brahmana” (poznavaoca Vedskog znanja).

Interes za jyotish astrologiju, koja proizlazi iz dijela vedskog znanja, se budi 1999. od kada živi u Puli. Astrologiju uči pod vodstvom učitelja astrologije Gabora Szucs (Gauranga Dasa) iz Budimpešte. Gauranga Dasa je učenik pandita Sanjay Ratha, učitelja tradicionalne astrologije iz Indije i osnivača astrološke škole i instituta Šri Jagannatha centra. U tom naslijeđu Dean Valentić nastavlja proučavanje, podučavanje i prakticiranje astrologije. Više informacija i kontakt astrologa na web stranici Vedska astrologija.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije