Tjedni horoskop od 9. do 19. 5. 2016.

Tjedni horoskop od 9. do 19. 5. 2016.

Tjedni horoskop od 9. do 19. 5. 2016.
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Horoskop

Zraka kojom zračimo

Ljubav i dalje caruje na nebu. Bik u svoj svojoj rubensovskoj raskoši sije osjećaj ugode, dobrog raspoloženja, zabave, hranjenja i druženja, ljubavi na pretek. Bikom vlada Venera, a Venera među ostalim vlada i ljubavlju. Što je s onima kod kojih te Venerine tjelesne ljubavi nema? Što je sa svima onima koji nemaju partnera u ovo vrijeme Bikova obilja?

U ovo vrijeme to nostalgično stanje se malo pogoršava jer Bik nije zadovoljan hipotetičnim, Bik je zadovoljan samo materijalizacijom. Sve na nebu je uzrok i posljedica. Astrološki ne postojimo kao trenutak, nego kao kontinuitet. I kako nam ovo vrijeme može pomoći ako nemamo s kime podijeliti poljupce? Tako da temeljito i polagano mijenjamo zraku kojom zračimo.

Tako da polako otpuštamo vezanost uz prošlost, tako da polako dopustimo optimizmu da se useli u nas, da vjerujemo da postoji nova nepoznata budućnost tamo negdje ispred nas. Bik dobro korespondira s Neptunom u Ribama koje su mjesto egzaltacije Venere - Venera u sekstilu sa sjedištem svoje egzaltacije nosi obećanje, ali Bik koji se ogleda nasuprot sebe u Škorpionu ima prije toga taj famozni zadatak – proces umiranja i novog rađanja.

Pročitajte godišnji horoskop za 2017. godinu!

Kirurški odstraniti ono što je završilo

Budisti vjeruju u kontinuitet, neprekinuti tijek krajeva i novih početaka. Svaki kraj i svaki završetak je usavršavanje nas samih, da bismo s novim početkom kao s novom dodatnom opremom bili spremni za nepoznatu budućnost pred nama, koja ne može započeti prije nego što se opremimo svim onim iskustvima i transformacijama koje su potrebne za nastavak putovanja.

Uzrok i posljedica su u nama samima. Ako govorimo da nemamo sreće, da nam je iskustvo loše, da nam se stalno događa ovo ili ono, to je znak da se čvrsto držite prošlosti, po kojoj vršlja Pluton, kopajući duboke povrede i strahove. Mars koji će uskoro u Škorpionu ponovno operirati po starim bolesnim obrascima ima isti zadatak, kirurški odstraniti ono što je završilo a još nismo pokopali.

Ovakvi procesi su bolni i fizički se snažno osjećaju, zato bi bilo mudro iskoristiti ovo vrijeme bikovske blagosti, sporosti i temeljitosti da proces prođe što lakše. Prihvatiti pomoć Jupitera u Djevici koji liječi zdravim odnosom prema sebi, temeljitim usvajanjem nove navike ljubavi prema samom sebi, brigom o tijelu i duhu istodobno.

Druga strana medalje

Venera ovaj tjedan gradi veliki trigon s Jupiterom (i Plutonom), koji je strastven, moćan, ekspanzivan i vrlo prizemljen te može donijeti financijski i emocionalno velike dobitke, pogotovo zato što je Jupiter od ovog tjedna direktan. No važno je pripaziti na nekoliko stvari: svaka medalja ima dvije strane, pa tako i Bikova, njegova tvrdoglavost i zahtjevnost u kombinaciji s Jupiterom u Djevici „ja sam najpametniji“ i „pod svaku cijenu po mome se ništa staro neće promijeniti “ te s Plutonom u Jarcu, može rezultirati da uletite u nešto prerano i pogrešno, da lošom procjenom previdite detalje. Rezultat bi vam se bez obzira na trigon, koji je najpozitivniji aspekt, mogao ne svidjeti.

Saturn u Strijelcu i Mars u Strijelcu ne podnose nepravdu i pravični su po svojim uvjerenjima, što ne znači ništa loše ni neispravno osim ako ne potječe iz tvrdoglavo ukopanog egocentričnog razmišljanja i od tamo može stići odgovor koji se Biku neće svidjeti jer kronično ne podnosi promjene i uznemiravanja.

Provjerite koji su najbolji i najgori dani u 2017. godini!

Gradite ljubav

Mjesec ovaj tjedan putuje od Blizanaca i baš u ponedjeljak je neaspektiran pa do znaka Djevice za vikend. U ponedjeljak se ne vežite i pripremite da dogovori otpadaju i planovi se mijenjaju. Mjesec u Raku kasno u ponedjeljak, utorak i srijedu povećava ugodu jer lijepo komunicira i s Bikom i Ribama pa ostanite doma i iskoristite ovaj topli emocionalni trenutak za ono s početka priče, budite blagi i dobri prema sebi i partneru. Gradite ljubav. Mjesec u Lavu bi nas mogao malo na egotripašku stranputicu odvesti jer mu pretjerivanje nije stran pojam, a u kvadratu s Bikom želje bi zaista mogle biti megalomanske i napuhano samožive.

I za kraj, ne zaboravite, brzi planeti su oni koje mijenjaju scenarije kroz dan i tjedan, a spori su tu da temeljito i polagano probijaju put. I dalje se držimo Bikove sporosti, Jupiterove mnogostruke analize u Djevici i dobro promišljenih akcija jer Mars je i dalje retrogradan. Inhalirajte se ovim nebom punim ljubavi, osluškujte gdje vas intuicija vodi i gdje miriše na dobro i na ljubav. Ako ste to samo vi sami sa sobom, još bolje.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije