Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

12 savjeta kod izbora vjenčanice

12 savjeta kod izbora vjenčanice

12 savjeta kod izbora vjenčanice
  • Objavljeno: Četvrtak, 20.01.2011.
  • Broj pregleda: 635
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

1. Postavite ograničenje cijene koliko ste spremni potrošiti na haljinu

Haljine se kreću od onih pristupačne cijene do izuzetno skupih. Odlučite se unaprijed koliko ste spremni potrošiti. Kada dođete u trgovinu zamolite prodavačicu da vam pokaže haljine do te cijene.
 
2. Budite upoznate sa svojim proporcijama

Kada gledate časopise, imajte na umu da su modeli koji ih nose većinom visoki i vitki na kojima haljine izgledaju prekrasno. U stvarnom svijetu, svi dolazimo u različitim veličinama i oblicima, tako da ono što izgleda dobro u časopisu može izgledati potpuno drugačije u stvarnosti. Trebate se usredotočiti na oblik koji će laskati vašoj figuri.

3. Zatražite preporuke

Razgovarajte sa svima koji su tek nedavno imali vjenčanje kako bi saznali njihova iskustva s raznim trgovinama. Zapamtite, usluga je jednako važna kao i haljina koju odaberete.
 
4. Obilazite trgovine tijekom tjedna

Ne ostavljate to za subotu. Vikendi su dani kada su mladenke u punoj snazi za potragu haljine i dodataka. Umjesto toga, odlučite se za razgledavanje tokom tjedna kad je mirnije, a možete imati pažnju osoblja.

5. Slažite o datumu vjenčanja

Bit ćete upitani kada je "veliki dan" i da je najbolje je lagati za oko 4 tjedna ranije. To vam osigurati da haljina stvarno stigne na vrijeme za vjenčanje i dat će vam prostora za promjene. Previše puta se dogodilo da haljina nisu bile spremne na vrijeme. Ne želite biti u panici dan prije vjenčanja.

6. Povedite prijeteljice

Uvijek povedite prijateljicu ili člana obitelji  kada. Dobro je imati nepristrano drugo mišljenje kada isprobavate haljine.

7. Uzmi si dovoljno vremena

Nemojte dopustiti de se požurujete dok birate haljinu. Vaš prvi odlatak u kupovinu bi vam trebao pomoći da dobijete ideju o tome što izgleda dobro za vas i pronaći trgovinu kojom ste zadovoljni. Vodite bilješke o raznim toaletama koje vam se zaista sviđaju. Suzite svoj izbor na 2 ili 3 haljine! Uzmite nekoliko dana na za pregled svojih bilješki, možda da usporediti haljine online i općenito da dobijete jasniju perspektivu o tome što ste vidjeli. Onda se vratite i ponovo probajte haljine te se odlučite.
 
8. Pitajte sve što vas zanima

Postoji mnogo skrivenih pristojbi kojih možda niste svjesni prilikom odabira haljine. Ovdje su neke od važnijih točaka o kojima se trebate raspitati:

   1. Tko je proizvođač haljine?
   2. Koliko dugo će trajati prepravak?
   3. Koje vrste plaćanja možete odabrati?
   4. Koliko je depozit? Mogu li platiti kreditnom karticom?
   5. Koliko prije možete otkazati haljinu?
   6. Koji su troškovi promjene?
   7. Da li postoje naknade za veličinu haljine?
   8. Plaća li se naknada ako vam haljina zatreba prije roka?

9. Pobrinite se za točnost mjerenja

Loše mjerenje da će dat će netočne rezultate i više potrebnih promjena kada haljina stigne. Neka vam izmjere poprsje, struk, bokove i dužinu torza.
 
10. Ne temeljite odabir na veličini haljine

Veličine od jednog proizvođača ne moraju biti iste veličinama drugog proizvođača. Pitajte prodavača kolike su razlike tako da ćete imati bolju ideju o tome koja vam veličina odgovara nakon što vam uzmu mjere.

11. Ne ostavljajte haljinu za kraj

Dok ste zauzeti planiranjem, proizvođač može prekinuti liniju ili otići iz poslovanja. Ne ostavljajte odabir haljine za sam kraj jer nikada ne znate s kakvim se problemima možete susresti.
 
12. Odlučite što ćete sve imati uz haljinu

Odlučite o nakitu, velu i ostalim popratnim stvarima koje idu uz haljinu. Raspitajte se ima li trgovina u kojoj uzimate haljinu i odgovarajuće dodatke. Ako nema, ostavite si dovoljno vremena da ih možete pronaći dugdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ljubavna slagalica horoskopskih znakova

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije