Avokado za mlađu kožu i zdravo srce

Avokado za mlađu kožu i zdravo srce

Avokado za mlađu kožu i zdravo srce
  • Objavljeno: Subota, 19.03.2016.
  • Broj pregleda: 2.067
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Znanstvena istraživanja, uključujući i ona koja sam i sama provela na King’s Collegeu u Londonu, pokazuju da smanjenje kalorijskog unosa za 40 posto, pod uvjetom da je preostali dio prehrane kvalitetan, ima impresivan efekt na usporavanje starenja, razvoja bolesti i na dugovječnost.

Avokado spada u supernamirnicu koja našu kožu čini mlađom, a srce snažnijim. Svi znamo da nasmijano i vedro lice te dobro raspoloženje „brišu“ godine pa je dobro znati da aminokiselina fenilalanin, kojom avokado obiluje, djeluje protiv depresije i povećava sposobnost koncentracije. Ista aminokiselina olakšava i izlučivanje hormona koji umanjuje glad te je dobro jesti avokado kada želimo izgubiti koji kilogram.

Bogat je vitaminom B6, koji je važan za proizvodnju spolnih hormona, a folna kiselina čini ga supernamirnicom za trudnice. Vitamin C iz avokada potiče proizvodnju kolagena, što pridonosi čistom i mladolikom tenu, a zdravlju kože doprinosi i obilje vitamina E. Karotenoidi iz avokada, lutein i zeaksantin, djeluju kao jaki antioksidansi u oku te tako jačaju vid i umanjuju rizik razvoja makularne degeneracije.

A nisu li bistre i sjajne oči važna odlika mladolikog izgleda? Vrlo važno istraživanje na sveučilištu Ohio pokazalo je da nutrijenti iz avokada mogu zaustaviti rast karcinoma usne šupljine.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije