Kako smanjiti celulit uz pomoć eteričnih ulja?

Kako smanjiti celulit uz pomoć eteričnih ulja?

Kako smanjiti celulit uz pomoć eteričnih ulja?
  • Objavljeno: Srijeda, 12.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Većina ljudi, kada prvi puta primijeti celulit, počne s korištenjem čudesnih krema i losiona koji su zapravo sve samo ne čudesni.

Te kreme su skupe, sadrže štetne kemijske spojeve i toksine. Većina tih skupih proizvoda sadrži više manje iste aktivne spojeve. Neki od najčešćih aktivnih spojeva su:

  • eterično ulje lavande
  • eterično ulje ružmarina
  • eterično ulje limuna.

Eterična ulja koja se dodaju u kozmetičke proizvode za smanjenje celulita mogu biti eterično ulje limuna, limete i grejpa. Kada malo bolje razmislite, zašto biste kupovali kozmetičke proizvode koji sadrže ove aktivne sastojke u tragovima, kada možete samostalno napraviti proizvod od istih tih sastojaka, a da pri tome ne izlažete tijelo nikakvim toksinima.

Ne morate potrošiti malo bogatstvo na anticelulitne kreme, losione i gelove. Umjesto toga, iskoristite ono što vam priroda pruža i riješite se tih potkožnih masnih naslaga jednom zauvijek.

Vaš program za smanjenje celulita se sastoji od 3 faze:

  • četkanje kože četkom od prirodnih dlaka
  • kupanje u kupki s eteričnim uljima
  • masaža eteričnim uljima.

Četkanje kože četkom od prirodnih dlaka

Četkom od prirodnih dlaka četkajte čitavo tijelo kružnim pokretima prema srcu. Dijelove tijela koji su zahvaćeni celulitom četkajte malo dulje. Jako je važno da četkate prema srcu jer na taj način potičete protok limfe.

Priprema mješavine eteričnih ulja

Prije svega, važno je da eterična ulja budu kvalitetna i od provjerenog proizvođača. U protivnom, nećete dobiti nikakav učinak, a novce ćete dati uzalud.

Pomiješajte 6 kapi ulja origana i ulja borovice, 8 kapi ulja bosiljka i mandarina, 10 kapi ulja grejpa i limuna. Smjesu ostavite sa strane.

Kupanje u kupki s eteričnim uljima

Kadu napunite toplom vodom. U vodu dodajte 8 kapi mješavine ulja, a ostatak ostavite sa strane za iduću kupku. Legnite u kadu i kupajte se najmanje 20 minuta. Kružnim pokretima masirajte dijelove tijela zahvaćene celulitom. Važno je da te dijelove tijela masirate pod vodom.

Masaža eteričnim uljima

Pomiješajte 2 žlice bademovog ulja, 5 kapi ulja jojobe i 5 kapi ulja od mrkve. Dodajte 14 kapi ulja borovice, 10 kapi ulja limuna i 6 kapi ulja origana.

Masirajte dijelove tijela zahvaćene celulitom kružnim pokretima. Masažu, kao i četkanje, radite prema srcu.

Eterična ulja su tako svestrana i mogu se koristiti u različite svrhe. Prava eterična ulja imaju čudesno djelovanje na zdravlje i izgled, stoga nemojte štedjeti tijekom kupovine.

Najnovije

Najčitanije