Borba protiv celulita počinje kod kuće

Borba protiv celulita počinje kod kuće

Borba protiv celulita počinje kod kuće
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.05.2011.
  • Broj pregleda: 23.372
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jednostavno ne možete započeti pripremu za topliju sezonu prerano. Ovdje navodimo neke jednostavne lijekove za borbu protiv celulita koji mogu pomoći smanjiti neugodan vizualni učinak. Koristite jednostavne recepte umjesto skupe kozmetičke proizvode kako bi vaša bedra i bokovi bili zavodljivo glatki.

Postoji nekoliko tretmana koji poboljšavaju celulit. Možete učiniti čuda s kožom ako se odlučite za ublažavanje izgleda celulita. Ovi jednostavni tretmani za celulit služe kao zamjena za mnoštvo kozmetičkih preparata koje možete kupiti bilo gdje. Isključuju mogućnost reakcije na kemijske sastojke koje možete pronaći u kozmetičkim formulama. Ovo su neki od recepata koje trebate imati na umu prilikom kretanja u borbu protiv celulita.

Kava

Visok sadržaj antioksidanta u kavi ima moć da poboljša cirkulaciju krvi i doprinese eliminaciji celulita. Sve što trebate učiniti je 3 do 4 žličice mljevene kave utrljajte u kožu prije kupanja. Masirajte kožu s kružnim pokretima i nakon 2 do 3 minute isperite hladnom vodom.

Kokosovo ulje

Nije ni čudo da razni proizvođači kozmetike koriste ovaj čarobni sastojak u sastavu preparata koji obećavaju uništenje celulita. Možete koristiti prirodni oblik i umasirati ga u kožu.

Umasirajte kokosovo ulje u celulitom zahvaćena područja više puta tjedno. Nakon masaže kokosovim uljem ostavite ga da djeluje 1 do 2 minute na koži, a zatim isperite hladnom vodom.

Ulje od ružmarina

Eterična ulja su neka od najmoćnijih lijekova za kožne probleme. Celulit nije nikakva iznimka kada je u pitanju čarobni učinak ulja od ružmarina.

Kako bi se postigao željeni rezultat sve što morate učiniti je pomiješati 30 kapi eteričnog ulja s istom količinom maslinovog ulja. Potom mješavinu primijenite na kožu i masirajte najmanje 4 do 5 minuta. Nakon masaže isperite mlakom vodom.

Limun i med

Ako ste gorljivi borac protiv celulita, onda će vam ovaj recept biti prilično koristan. Pomiješajte sok od ½ limuna, 5 žlica meda i 2 žlice morske soli. Osim poticanja cirkulacije u organizmu također ćete učiniti veliku uslugu svojoj koži. Možete mješavinu primijeniti na kožu i onda pokriti čistom krpom, omotati folijom na najmanje 15 do 20 minuta. Lagano isperite mlakom vodom. Ugodite koži ovim tretmanom više puta tjedno.

Bademovo ulje

Kao jedan od najvažnijih umirujućih eteričnih ulja, bademovo ulje može poslužiti i kao savršen sastojak u borbi protiv celulita. Sve što trebate učiniti je pomiješati 30 kapi bademovog ulja s maslinovim uljem kao u slučaju ranijeg recepta, i masirajte kožu 4 do 5 minuta. Pokrijte kožu velikim ručnikom i zamotajte u foliju najmanje 20 minuta. Nakon toga možete isprati toplom vodom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije