O hijaluronskoj kiselini, ili o važnosti hidratacije

O hijaluronskoj kiselini, ili o važnosti hidratacije

O hijaluronskoj kiselini, ili o važnosti hidratacije
  • Objavljeno: Utorak, 20.03.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Mlada je koža bogata  vodom i zahvaljujući visokom udjelu hijaluronske kiseline u vodi čvrsta je, elastična i svježa. No, tijekom vremena hijaluronska kiselina prirodno prisutna u epidermisu nestaje što dovodi do opasnog smanjenja hidratacije kože. Za sprečavanje opasnosti preranog propadanja kože i za maksimalno smanjenje znakova starenja oboružajmo se, dakle, vodom i svakodnevno dubinski hidratizirajmo našu kožu.

Hidratacija je nužna

Već smo rekli da je, ukoliko želimo dugoročno održati svježinu i ljepotu kože, neophodno samo jedno: njena hidratacija! Poput jabuke koja pri gubitku vode propada, i isušeni epidermis bez sumnje brže stari jer nedostatak vode "prazni" tkiva i svi pokreti i izrazi lica lakše ostavljaju traga. S druge pak strane, dobro hrdratizirana, svježa i meka koža bit će "plastičnija" i elastičnija i dugotrajno će održati čvrstoću i gustoću koje su značajke mlade kože. Dakle, od ključnog je značaja odrediti učinkovitu strategiju za hidrataciju i obnovu kože kako bi se postiglo zaštitno i anti-age djelovanje na kožu lica, vrata i dekoltea.

Čudotvorna hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina kao polisaharid mladosti, stanični učvrščivač, čuvar svježine, punoće i čvrstoće kože ima nevjerojatnu sposobnost održati i do tisuću puta veću količinu vode od svoje težine. Iz tog razloga unutar našeg tijela vrši osnovnu funkciju regulacije hidratacije i plastičnosti tkiva. Hijaluronska je kiselina inovativni kozmetički sastojak koji se odmah pozicionirao među vodećim aktivnim sastojcima protiv starenja i ima višestruke nevjerojatne sposobnosti. Ova hidrofilna molekula:

  • koži jamči neprestanu hidrataciju 
  • ograničava isparavanje vode iz epidermisa što može dovesti do suhoće i pojave neuglednih bora
  • kožu čini glatkom i čvrstom
  • potiče fiziološku tvorbu kolagena I, proteina odgovornog za napetost kože.

Multiaktivna strategija protiv starenja

Na temelju avangardnog biotehnološkog procesa djelovanja hijaluronske kiseline L'Erbolario je formulirao svoj inovativni i djelotvorni multiaktivni tretman protiv starenja: 4 fitokozmetike ugodne i svježe teksture koje koži lica jamče učinkovitu otpornost protiv pojave znakova starenja. Uz hijaluronsku kiselinu prisutnu u 3 različite molekularne težine, što je čini triput aktivnijom i učinkovitijom, prisutni su i pažljivo odabrani aktivni sastojci poput staminalnih stanica alpske ruže i hibiskusovog ulja.

3 molekularne težine za djelovanje na 3 različite razine epidermisa

Velika molekularna težina hijaluronske kiseline omogućava joj da se zadrži na površini kože i tvori nevidjivi zaštitni film te blokira prolazak molekula vode što ograničava njeno hlapljenje te sprečava isušivanje kože i njeno prerano starenje. Hijaluronska kiselina srednje molekularne težine hidratizira kožu uz barijeru kože što kožu održava elastičnom, a njenu teksturu nježnom.

I naposlijetku, niska molekularna težina hijaluronskoj kiselini omogućava da još bolje prodire u epidermis i potiče tvorbu kolagena, proteina koji čuva čvrstoću tkiva. Koža lica je hidratizirana, tonificirana i glatka te svakim nanošenjem sve svježija i zdravijega sjaja, a minimizirani su znakovi starenja , od već postojećih bora do onih tek nastalih i jedva primjetnih, od mimičkih bora do prvog neprivlačnog opuštanja tkiva.

Fluid za lice trostrukog djelovanja

Multiaktivni tretman protiv starenja

Hijaluronska kiselina je aktivni sastojak na kojem se bazira cijela formula ovog multiaktivnog tretmana protiv starenja. Ovaj fluid svježe teksture trostruko je aktivan: niska, srednja i visoka molekularna težina omogućuju da ova molekula djeluje na različitim razinama epidermisa dovodeći veliku količinu vode i istovremeno sprečavajući njeno hlapljenje što dovodi do suhoće i posljedične pojave bora, gubitka sjaja i opuštanja. Posebnost hijaluronske kiseline niske molekularne težine jest još bolje prodiranje u epidermis i poticanje tvorbe kolagena, proteina koji čuva punoću i eastičnost tipične za mladu kožu. Ne sadrži miris.

 

Krema za lice trostrukog djelovanja

Tretman protiv starenja za normalnu do suhu kožu

Hijaluronska kiselina ima iznimno svojstvo zadržavanja velike količine vode unutar svoje strukture: tako predstavlja izniman kozmetički sastojak u tretmanu protiv starenja koje dugotrajno čuva svježinu i finoću teksture kože lica. U formuli ove vrlo ugodne kreme hijaluronska kiselina je prisutna u 3 različite molekularne težine i tako je trostruko aktivna. Zadržava se na površini kože i tvori nevidjivi zaštitni film te blokira prolazak molekula vode što koži jamči potrebnu hidrataciju te čuva njenu elastičnost i čvrstoću potičući fiziološku tvorbu kolagena. Hijaluronska je kiselina obogaćena staminalnim stanicama alpske ruže koje uče kožu podnositi stres iz okoline i klimatske promjene. Koži Vašeg lica vraćeni su zdravi sjaj i ljepota.

 

Krema za lice trostrukog djelovanja

Tretman protiv starenja za mješovitu kožu

Tretman protiv starenja namijenjen mješovitoj koži koja se lako masti i koja svakim danom dobiva potrebnu vodu i sastojke za elastičnost, čvrstoću i normalizaciju. Prisutna u 3 različite molekularne težine hijaluronska kiselina prednjači ovom svježom i iznimno ugodnom formulom i djeluje trostruko: hidratizira i tonificira osiguravajući koži neprestani dovod vode; kožu čini glatkom i smanjuje znakove starenja, ograničava hlapljenje vode iz kože i sprečava nastanak bora; povećava čvrstoću i elastičnost kože potičući fiziološku tvorbu kolagena, "proteina mladosti" koji čuva punoću i svježinu tkiva. Djelovanje upotpunjuju dva inovativna sastojka, stamalne stanice alpske ruže koje kožu uče kako podnijeti utjecaje okoline, i ekstrakt vrbovice, odličan sastojak koji normalizira i čisti kožu i koji se aktivira pri oslobađanju mješovite kože nečistoća i masnoga sjaja koji je prati.

 

Tretman protiv starenja za usne

S hijaluronskom kiselinom i uljem hibiskusa

Za dugotrajan volumen i sjaj usnama je potrebna posebna i redovita pažnja. Ovaj multtiaktivni tretman protiv starenja formuliran je na način da u svako doba dana možete hidratizirati, omekšati i nahraniti taj zavodljivi dio tijela. Sastojke koji kožu čine elastičnom, tonificiranom i zaštićenom poput karite maslaca, hibiskusovog i ricinusovog ulja predvodi hijaluronska kiselina koja svakim nanošenjem koži daje dovoljnu količinu vode i ona je u trenu mekša, nježnija i glađa. Hidratizirane, meke i elastične usne svakodnevno imaju punoću i savršene konture.

 

 

 

 

www.erbolario.com

Ekskluzivni uvoznik i distributer za ljekarne i specijalizirane trgovine.

Najnovije

Najčitanije