Ovako će parfem dulje trajati na vašoj koži

Ovako će parfem dulje trajati na vašoj koži

Ovako će parfem dulje trajati na vašoj koži
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Nanošenje omiljenog parfema naizgled je jednostavno – nekoliko puta pritisnemo pumpicu usmjerenu prema zglobovima ili vratu. Međutim, pravilno nanošenje parfema izgleda ponešto drugačije.

Ista stvar je i s čuvanjem parfema. Atraktivna bočica prekrasan je ukras u svakoj kupaonici, no uvjeti u ovoj prostoriji mogu biti pogubni za vaš omiljeni miris. Razlog je vodena para koja nastaje kada se tuširamo jer mijenja miris dragocjene tekućine u bočici. Otkrivamo vam nekoliko savjeta zahvaljujući kojima ćete pravilno čuvati i nanositi parfem, čime ćete osigurati njihov ugodan miris i produljiti trajanje.

Trljanje zglobova

Jedna od najčešćih pogrešaka prilikom nanošenja parfema na zglobove je trljanje. Trenje koje nastaje trljanjem zglobova međusobno, kao i trljanje zglobova o vrat dovodi do zagrijavanja kože. Tada koža, prirodno, proizvodi enzim koji na parfem utječe tako što smanjuje trajnost.

Parfem će na koži dulje trajati ako nekoliko trenutaka nakon nanošenja parfema ne radite ništa sa zglobovima kako bi se on mogao potpuno upiti u kožu.

Čuvanje parfema

Parfem je veoma osjetljiv na promjene u okolini. To se pogotovo odnosi na promjene temperature, stoga čuvanje u kupaonici nije pametan odabir. Promjena temperature koja nastaje prilikom tuširanja toplom vodom, ili zbog vrućeg zraka iz sušila za kosu dovodi do kemijskih reakcija unutar parfema stoga se on brže kvari.

Život parfema ćete produljiti tako što ćete ga čuvati u originalnoj kutiji na sobnoj temperaturi.

Izbor količine

Parfeme koje ne planirate nanositi svaki dan radije kupujte u manjim pakiranjima. Razlog je jednostavan, ulazak kisika u polu potrošenu bočicu. Kisik razbija molekule parfema mijenjajući tako njegov miris.

Naravno parfem koji nosite svaki dan se isplati kupiti u većem pakiranju jer neće propasti, no onaj kojega čuvate za posebne prilike će vam dulje trajati ako je bočica što manja.

Parfem ne voli suhu kožu

Želite li da vam se parfem što dulje zadrži na koži važno je kako ga stavljate. Tako će on na suhoj koži trajati znatno kraće, nego ako prije njega nanesete losion bez mirisa. Također, mjesta na kojima ste nanijeli parfem nemojte pokrivati odjećom.

Međutim, ovo ne vrijedi tijekom ljeta kada zbog vrućina i pojačanog znojenja nije preporučljivo stavljati parfem direktno na kožu. Tijekom visokih temperatura parfem je najbolje nanijeti na kosu ili odjeću kako biste osigurali što veću trajnost mirisa, ali i izbjegli iritacije kože.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije