Sunce, toplina i ljeto - "neprijatelj“ za vene i kapilare!

Sunce, toplina i ljeto - "neprijatelj“ za vene i kapilare!

Sunce, toplina i ljeto - "neprijatelj“ za vene i kapilare!
  • Objavljeno: Petak, 17.07.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Osim ugode ljeto nam donosi neugodna iznenađenja i nelagode kao što su izražen osjećaj težine i boli u nogama, simptomi koje povezujemo sa bolesti proširenih vena i venske cirkulacije. Pretjerano sunčanje i toplina ne odgovara nogama jer se tada krvne žile šire, povećana je sklonost upalama , voda se zadržava u organizmu, što rezultira pojačanim oticanjem nogu, pojavom osjećaja težine i grčeva. Znači, uz zdravstveni problem narušava se i ljepota nogu.

Gotovo trećina odrasle populacije pati od bolesti proširenih vena. Na njenu pojavu utječu brojni čimbenici, način života, zanimanje (dugotrajno stajanje, sjedenje), nedovoljna fizička aktivnost, trudnoća, a i neki od lijekova. Bolest može imati i nasljedni karakter.

Jeste li znali? Ženske noge i stopala stare brže od muških!

Žene su posebno ugrožene zbog djelovanja ženskih spolnih hormona na širenje vena. Proširene vene i kapilare vidljive su iznad tridesete godine života kod svake druge ili treće žene a sa starenjem se situacija dodatno pogoršava.

U osoba srednje i starije životne dobi koje imaju izražene proširene kapilare i vene liječenje traje tijekom cijele godine, i zimi noge imaju "neprijatelje“, kao što su smanjena fizička aktivnost i hladnoća, ali i previše zagrijane prostorije. Važno je ne zapustiti se i ne zanemariti problem.

Simptomi koji pozivaju na uzbunu!

Vene su krvne žile koje transportiraju krv prema srcu i sadrže valvule koje onemogućuju povratak krvi u suprotnom smjeru i tako prkose gravitaciji. Varikozne vene nastaju kada valvule oslabe i tada se krv može nakupljati u ekstremitetima, cirkulacija slabi i krv se ne može nesmetano vraćati prema srcu. Prvi znakovi poremećaja obično se javljaju na stražnjoj ili unutrašnjoj strani nogu, manifestiraju se kao povećane, plave ili ljubičaste ispupčene žile, a mogu se javiti i sitnije kapilare koje podsjećaju na paukovu mrežu. Takve popucale kapilare su značajno manje i bliže površini kože, a mogu se javiti i na licu.

Važna je preventivna terapija u vidu pravilne prehrane, uzimanja odgovarajućih dodataka prehrani, kontrole tjelesne mase, izbjegavanja visokih temperatura i redovite tjelesne aktivnosti. Preporučljiva je svakodnevna lagana šetnja, vožnja biciklom i plivanje. Plivanje je vrlo korisno jer hladna voda sužava krvne žile i djeluje poput masaže.

Reagirajte na vrijeme, ne zanemarujte proširene vene. Bioflavonoidi rješenje iz prirode!

Najdjelotvornije iz prehrane su bioflavonoidi. Manje je poznato da se bioflavonoidi nalaze i kao osnovne djelatne tvari u kremama i bezreceptnim lijekovima koji se koriste za ublažavanje tegoba s proširenim venama. Sve te tvari potječu iz biljne hrane, posebice citrusnog i bobičastog voća. Bioflavonoidi se izdvajaju iz voća i uz vitamin C dodaju pripravcima, te tako sa vitaminom C pojačavaju antioksidativni učinak. Na taj način stabiliziraju stijenke krvnih žila, dovode do smanjenja krhkosti i povećanja elastičnosti stijenki žila i kapilara. Bioflavonoidi sprečavaju širenje i omogućavaju uništavanje nastalih malignih stanica. Osim toga, sprečavaju nastanak tromba, smanjuju upalne procese, djeluju protiv bakterija.

Pročišćeni bioflavonoidi se koriste u dozi od 1 g dnevno, tijekom 8 tjedana, a u cilju prevencije se koriste manje doze.

Rješenje iz prirode koje će pomoći da ljeto provedete s lakoćom i osmjehom - PIP PropoCijan kapsule!

Zahvaljujući sinergiji vitamina C i bioflavonoida PropoCijan kapsule su snažan i prirodan antioksidans koji podržava ravnotežu staničnog metabolizma, potiče stvaranje kolagena za normalnu funkciju kože vena i kapilara!

Uz Propocijan kapsule :

  • smanjite izraženost paučastih kapilara te proširene vene i komplikacije na koži,
  • olakšajte bolove i osjećaj neugode u nogama,
  • vratite elastičan i gladak izgled kože.

Za normalnu funkciju kože, vena i kapilara - Propocijan kapsule!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije