Zaštita tamne kože uz L'erbolario

Zaštita tamne kože uz L'erbolario

Zaštita tamne kože uz L'erbolario
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.07.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ljeto je konačno stiglo, nije baš onako kako smo zamislili, ali sunčanih je dana sve više, pa je i opasnost od sunca sve veća. Posljednjih dana sve nas češće upozoravaju da je UV indeks visok i da budemo oprezni. UV indeks je uveden radi bolje informiranosti, a onda i moguće prevencije štetnog djelovanja sunca. On označava količinu UV zračenja koje odgovara određenom djelovanju na kožu. Izražava se brojčano od 1 do 10.

Da li to vrijedi za sve? I za one koji pripadaju fototipu IV, one sretnike koji nikada nisu izgorjeli na suncu, kojima se koža nikada ne guli, čija se koža nikada nije ni zacrvenila. Naravno da vrijedi, samo su oni u prednosti jer mogu biti dulje izloženi sunčanim zrakama, odnosno manje su osjetljivi na tzv. akutni utjecaj sunca(trenutni). Ali, postoji i dugotrajni, kumulativni učinak koji je mnogo opasniji.

Najbolja fotozaštita za sve je izbjegavanje izlaganja suncu od 10 do 16 sati. Suncu se nikako ne treba izlagati ako je netko u obitelji imao melanom, ili ako je koža  puna madeža. Posljednjih godina je veliki porast alergija na sunce, a razloga je mnogo. Veća je osjetljivost organizma na zagađenost okoliša u kojem živimo, a zbog uništavanja ozonskog omotača propušta se sve više ultraljubičastih zraka koje izazivaju alergijsku senzibilizaciju. Te reakcije se mogu pojaviti kod svake osobe, neovisno o fototipu. Razlikujemo fototoksične i fotoalergijske reakcije.

Fototoksične reakcije mogu nastati kao posljedica kontakta parfimirane kože i sunca. Pojavljuju se vrlo ružne smeđe mrlje koje se ne mogu ukloniti, ili se pojavljuje neugodan svrbež. Takve reakcije mogu nastati i kod uzimanja nekih lijekova, pa prije odlaska na more provjerite kod svog ljekarnika da li su vaši lijekovi fototoksični.

Fotoalergijske reakcije se pojavljuju na izloženim dijelovima tijela i mogu se pojaviti već s prvim suncem u proljeće. Obično je pogođeno prsište, podlaktice i područje potkoljenica kod žena. Pojavljuju se sitni prištići i vrlo često svrbež. Osobe koje su sklone alergijama moraju jako paziti koja sredstva za zaštitu koriste, jer već sama ta sredstva mogu izazvati alergijsku reakciju. Proizvodi iz L' ERBOLARIA sadrže prirodne supstance provjerene kvalitete i klinički potvrđene djelotvornosti.

Osobe tamne puti misle da im sunce ne može našteti jer nikada ne dobiju opekotine, pa često nesmotreno izlažu glavu suncu i zato češće dobivaju sunčanicu. Tijelo održava svoju temperaturu složenim mehanizmima, a najvažniji od njih je znojenje. Kada je vruće i kada smo izloženi suncu kroz kožu protječe veća količina krvi. Dio tekućine iz krvi hlapi i izlučuje se, a tako ohlađena krv se vraća u tijelo. To je razlog zašto osobe s povišenim tlakom, neovisno o fototipu, moraju biti posebno oprezne. Isti se proces odvija i u području glave, a posebice je opasan za tamnokose ljude. Žile u mozgu se pod utjecajem topline šire i dolazi do naticanja i niza neugodnih simptoma, koje nazivamo sunčanicom. Zato uvijek na suncu stavite neko pokrivalo za glavu.

Osobe čija koža dobro podnosi sunčanje i nisu sklone pojavi crvenila i upale, svejedno moraju zaštiti kožu. Ta zaštita ne mora biti u obliku visokih faktora, ali to moraju biti sredstva koja će kožu hraniti, činiti je gipkom i davati joj dodatnu vlagu.

L'ERBOLARIO KREMA ZA UBRZANO TAMNJENJE ima faktor 15 i sadrži ulje jojobe. Sadrži i maslinovo ulje, stoga koži jamči gipkost i vlažnost.

L´erbolario koža sunčanje

L'ERBOLARIO ULJE ZA SUNČANJE ima faktor 6 što znači da je namijenjen osobama s fototipom 4 i osobama čija je koža već stvorila vlastitu zaštitu. Ovo ulje sadrži mješavinu ulja koja kožu hrane i hidriraju, održavaju gipkost i napetost. Primjena novih tehnologija omogućila je stvaranje takvog ulja koje ne masti, ne prlja, ne čini kožu skliskom i ono što je najvažnije, pijesak se ne lijepi za kožu.

L´erbolario koža sunčanje

L'ERBOLARIO SOLEOMBRA je krema za sunčanje u hladu ili za njegu kože poslije sunčanja. Sadrži karite maslac i ulje argana koji u sebi imaju zaštitne filtere koji štite od štetnog zračenja. Ova krema vraća koži vlagu i elastičnost.

L´erbolario koža sunčanje

 

www.erbolario.com

Vitashop

Najnovije

Najčitanije