Razvoj i rast djeteta - 2. mjesec

Razvoj i rast djeteta - 2. mjesec

Razvoj i rast djeteta - 2. mjesec
  • Objavljeno: Subota, 05.03.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Majka i dijete

1. tjedan

U ovom trenutku vaše dijete će biti nasmijano sve više i više, i može se početi smijati kao odgovor na vaš osmijeh ili igru. Beba će biti u stanju odgovoriti na zvona i zviždaljke okretanjem glave, plačem i smijehom.

Nešto drugo će privući pozornost djetetu. Glazba, bilo da je to vaše pjevanje ili radio u pozadini. Vaša beba je svjesna drugih zvukova, kao što su zvona, lajanje pasa, usisavači i zviždaljke. Beba može izraziti zadovoljstvom tim zvukovima, vikati ili utihnuti da bi bolje čula. To puno ovisi o tome hoće li joj se ti zvukovi svidjeti ili ne. Otkrijete koji od tih zvukova najbolje umiruje bebu, tako da ih ponovno možete upotrijebiti kad vam je najpotrebnije!

Beba sada može biti budna do 10 sati, ali ne odjednom, a ne nužno u danu, na žalost. Obrazac spavanja će postati sve više i više predvidiv. To ostavlja puno budnih sati za komunikaciju i druženje s djetetom.

Na sljedećem pregledu, raspitajte se o cijepljenjima koja će biti na rasporedu narednih mjeseci. Pitajte pedijatre ako ste zabrinuti zbog nečega kao što su nespušteni testisi kod dječaka, ili bilo koje druge brige koje vas možda muče. Ako to već niste učinili, uključite igranje koje će stimulirati bebin intelekt, socijalni razvoj, motoriku i osjetila.

Vaša beba će se također početi rukama hvatati predmete, kao što su prst i ako joj ruka pronalazi put do usta počet će sisati ruku ili prste.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije