Pogreške koje muškarci rade kada je u pitanju njihovo zdravlje

Pogreške koje muškarci rade kada je u pitanju njihovo zdravlje

Pogreške koje muškarci rade kada je u pitanju njihovo zdravlje
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.02.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

1. Ne poduzimaju ništa u vezi sa svojim hrkanjem

Svatko tko hrče trebao bi to provjeriti, jer to znači da ne dišete ispravno, a to nije zdravo. Da biste spriječili hrkanje, doktori sugeriraju spavanje na boku ili gubitak težine (manji pritisak na dišne putove znači više prostora za protok zraka).

Istraživači nagađaju da teško hrkanje ne mora utjecati na fiziološke funkcije koje dovode do poremećaja erekcije, ali mogu utjecati na interakciju između partnera, što može dovesti do smanjenja seksualnog zadovoljstva.

2. Šute kada su deprimirani

Žene lakše govore o emocijama i traže pomoć. Muškarci se češće osjećaju razdražljivi i ljuti, a to su raspoloženja koja nisu procijenjena u klasičnim dijagnostičkim testovima. Često se, s nedijagnosticiranom depresijom, muškarci okrenu zlouporabi alkohola i droge.

Ako mislite da je vaš partner depresivan, pitajte ga kako se osjeća. Opišite mu specifične primjene u ponašanju koje vas brinu.

3. Ne prestaju pušiti

Na stranu žuti prsti i zubi, još je gore kada znate da svaka godina pušenja nakon dobi od 40 godina, skraćuje život do tri mjeseca. Možete pokušati prestati upotrebom nikotinskih flastera ili žvakaćih guma, ali ono što je najvažnije, morate imati volju i želju da prestanete s pušenjem.

4. Izbjegavaju odlazak zubaru

Stručnjaci sumnjaju da bolesti desni i karijes puštaju bakterije u tijelo koje bi mogle utjecati na zdravlje srca. Mnogi od tih problema mogu se su spriječiti redovitim posjetima stomatologu uz dobru skrb kod kuće.

5. Izbjegavaju redovite odlaske liječniku

Loša prehrana, malo tjelovježbe, pretjerana debljina i genetska predispozicija mogu uzrokovati visok krvni tlak, niski HDL ( "dobar") kolesterol, visoke trigliceride u krvi, visoki krvni šećer i veliku količinu abdominalne masti. Srećom, zdrava prehrana i vježbanje mogu poboljšati zdravlje.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije