Prednosti refleksologije

Prednosti refleksologije

Prednosti refleksologije
  • Objavljeno: Četvrtak, 08.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što je refleksologija?

Refleksologija je drevna holistička terapija koja se temelji na stimuliranju refleksnih točki na stopalima. Ovu vrstu terapije su Egipćani i Kinezi prakticirali još 2300 godina prije Krista.

Svaka refleksna točka stopala stimulira rad određenih organa. Masažom stopala se stimulira čak 7000 živaca i 26 kostiju, što pomaže kod otpuštanja blokada i postizanja energetske ravnoteže u tijelu. Sve ovo vraća tijelo u prirodnu ravnotežu.

Refleksologija je odlična za tijelo, um i duh, naročito u ovo doba kada je razina stresa izrazito visoka. Ako sa stresom kvalitetno upravljate, tijelo će savršeno funkcionirati. U suprotnom će prirodni obrambeni sustav tijela biti ugrožen i povećat će se rizik od nastanka raznih bolesti.

Terapeutski učinak refleksologije učinit će vas opuštenima, smirenima i revitaliziranima. Dat će vam opći osjećaj dobrobiti i potaknuti oslobađanje toksina i nečistoća iz tijela. Također će poboljšati cirkulaciju u tijelu i ukloniti napetost uzrokovanu slabom cirkulacijom.

Dugoročno gledano, redovito opuštanje refleksologijom će pomoći kod sprječavanja stresa i poboljšat će ukupno funkcioniranje imunološkog sustava. Svakidašnje brige mogu uzrokovati mentalne i emocionalne probleme. Ti mentalni i emocionalni problemi mogu utjecati na fizičko zdravlje. Refleksologija će poboljšati razinu energije, što je odlično za oslobađanje stresa i napetosti u tijelu.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije