Kako dosegnuti najveću sreću?

Kako dosegnuti najveću sreću?

Kako dosegnuti najveću sreću?
  • Objavljeno: Petak, 04.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Što sve donosi sreću? Teško ćete čuti dva potpuno ista odgovora! Svatko ima svoju definiciju sreće, svakome je nešto drugo izvor sreće. Svatko ima svoju ljestvicu stvari koje ga usrećuju i one su poredane po važnosti, a ta važnost nije za svakoga ista.

Ono što vas čini sretnima ne mora činiti sretnim vašeg najboljeg prijatelja, obitelj ili partnera. No, što onda uistinu donosi ultimativnu sreću?

Slijedite svoje srce

Prvo pravilo života ispunjenog srećom i radošću: učinite svoje srce sretnim. Koliko god racionalan vaš um bio, on je uvijek u interakciji s osjećajima.

Koliko god analizirali i premišljali se, duboko u sebi već znate svaku odluku. Sve što radite, radite s ljubavlju. Zanemarite sve što se protivi vašim načelima i zbog čega se ne osjećate ugodno.

Saznajte kako privući više sreće u život!

Dopustite da vas vode osjećaji

U suvremenom svijetu je sve automatizirano, prepuno informacija i dezinformacija. Ne znamo čemu vjerovati, što uzeti s rezervom, važemo svaku misao, svaki korak i odluku. Koliko vaša sreća ovisi o one što kaže društvo? Koliko vaša sreća ovisi o činjenicama koje su znanstveno dokazane?

Ako niste uspjeli pronaći svoju sreću, tražit ćete ju u svemu ostalom osim u sebi. Ponekad se jednostavno prepustite osjećajima i dopustite da vas oni vode. Čak i ako pogriješite, bit ćete sretni jer ste napravili ono što vam je vaš instinkt nalagao da napravite.

Provjerite kada trebate slušati intuiciju!

Počnite vježbati jogu

Osobe koje nikada nisu probale jogu uistinu ne znaju što propuštaju. Joga vas oslobađa. Opušta tijelo i pomaže umu da se oslobodi negativnosti. Čim počnete s jogom, osjetit ćete njene prednosti.

Joga je osmišljena tako da se izvodi u potpunom skladu s tijelom. Nema tog pokreta koje vaše tijelo ne može napraviti i koje mu nije prirodno. Prepustit ćete kontrolu svom tijelu, a um će se konačno umiriti. Jer kada tijelo radi, um miruje.

Isprobajte jogu za opuštanje!

Meditirajte

Uz adekvatnu meditaciju vaše tijelo i um će početi zacjeljivati. Svijest će se probuditi. Život će postati lijep, čak i onda kada je daleko od savršenstva. Svako biće zaslužuje sreću, zacjeljenje i moć kontrole nad sobom. Meditacija vam upravo to omogućuje.

Vrijeme je da vježbate svoj um i naučite njime upravljati. Vrijeme je da preuzmete kontrolu nad mislima. Meditacija se prakticira stoljećima, a ljudi koji ju prakticiraju svakodnevno osjećaju sklad i mir – dva važna faktora sreće.

Pročitajte vodič kroz meditaciju za početnike.

Sreća je jednaka iskrenosti, ljubavi i istini

Ako želite svoj život ispuniti srećom, počnite sada. Koliko god da imate vremena pred sobom, nemate ga dovoljno. Živite onako kako ste oduvijek željeli živjeti. Potičite ljubav, iskrenost i istinu. To svi cijene, a vi ćete se osjećati kao da ste oslobođeni.

Odbijte laž, mržnju, podmuklost, proračunatost, manipulaciju i sve ostalo što čini današnjeg modernog čovjeka. Zaboravljamo što su vrline, a što mane. Ne postoji uzalud stara izreka koja govori – budite promjena koju želite vidjeti u svijetu!

Pročitajte kako emocionalnim čišćenjem osloboditi um i tijelo od toksičnih misli i emocija.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije