Ove sitnice otkrivaju da živite u braku bez ljubavi

Ove sitnice otkrivaju da živite u braku bez ljubavi

Ove sitnice otkrivaju da živite u braku bez ljubavi
  • Objavljeno: Četvrtak, 06.09.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Seks i veze

Ne postoji ništa čarobnije od istinske ljubavi i odnosa u kojem beskrajno volite i voljeni ste. Osjećaji vas uglavnom preplavljuju na početku veze ili braka, a s vremenom nestane strasti i leptirića u trbuhu.

I to je normalno. Kako se razvija vaš odnos s voljenom osobom, tako se razvijaju i emocije. Veza između partnera postaje sve čvršća, a potrebna je komunikacija, razumijevanje i kompromisi da biste imali dug i sretan brak.

Uz sve to, svaki brak i veza imaju uspone i padove. Međutim, treba razlikovati ozbiljnu smetnju od prolazne svađe.

Odnos bez ljubavi obično nije nešto što se događa preko noći, postoje faktori koji ukazuju da nešto ozbiljno ne valja i da je možda vrijeme da svatko ode svojim putem.

  • Stalna udaljenost – zbog užurbanog tempa, djece, posla i drugih aktivnosti, partneri ponekad nemaju vremena jedno za drugo i udaljavaju se. No, ako se osjećate udaljeno duži period, onda postoji šansa da su se vaši osjećaji promijenili i da ste se zasitili jedno drugog.
  • Druge stvari su bitnije – novac je nešto što je potrebno za život. Rad, stres i obiteljske obaveze sastavni su dio života, ali kada one postanu najvažniji segment života, tada je vrijeme da malo razmislite o odnosu vas i vašeg partnera.
  • Loša komunikacija – puno se svađate ili uopće ne komunicirate? I jedno i drugo znakovi su loše komunikacije između vas i vaše voljene osobe. Dobra vijest je da se na komunikaciji može raditi i da partneri lako mogu pronaći zajednički jezik. Komunikacija je nešto što pomaže vezi i braku da uspije, a loša komunikacija je znak da jednostavno niste uložili dovoljno truda da poboljšate stvari.
  • Intimni odnosi više nisu isti – možda ste prestali biti intimni s partnerom, ili niste, ali više nije isto. Udaljenost između osoba ponekad znači i psihičku i fizičku udaljenost, a čisti fizički odnos bez emocija nije karakteristika braka niti veze. Braku je potrebna ljubav i ljubavni odnos.
  • Jednostavno vas više nije briga – Apatija ili ravnodušnost je snažna emocija. Ako vam doista nije stalo do toga što vaš partner radi, gdje je i ništa vezano uz njega vas ne veseli i ne uznemirava, onda je to očiti znak da je ljubav prestala.
  • Trudi se samo jedno – bez obzira jeste li vi ili partner taj koji se trudi, želi opstati ili poboljšati stvari, odnosno vratiti se na staro, morate znati da brak neće uspjeti ako se samo jedna osoba bori. Porazgovarajte o tome što oboje zaista želite jer gdje ima volje, ima i načina.

Niste paranoični, ovo su očiti znakovi da vas partner vara!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije