Ostvarite svoju fantaziju: 9 savjeta za one koji žele isprobati „role-play“

Ostvarite svoju fantaziju: 9 savjeta za one koji žele isprobati „role-play“

Ostvarite svoju fantaziju: 9 savjeta za one koji žele isprobati „role-play“
  • Objavljeno: Subota, 29.07.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Seks i veze

Role-play, odnosno u doslovnom prijevodu igranje uloga može začiniti svaki vaš seksualni odnos koristiti i vrlo lako ga dovesti ustajalog do stimulativnog, dosadnog do ludog i nezaboravnog.

U seksualnom smislu, igranje uloga je pojam koji obuhvaća bilo koji seksualni čin koji uključuje element "pretvaranja" i fantazije u svrhu užitka. Seksi igranje uloga može uključivati lažiranje naglaska, oblačenje kostima, korištenje tematskog rekvizita ili pak pretvaranje da ste netko drugi.

U nastavku saznajte kako bilo koju fantaziju igranja uloga pretvoriti u svoju seksualnu stvarnost i kako samopouzdano uvesti „role-play“ u svoju spavaću sobu.

Ostvarite svoju fantaziju

Ako ovo čitate jer imate potpuno razrađenu fantaziju koju želite odglumiti, ali jednostavno ne znate odakle početi, prijeđite na drugi korak. Ako pak samo mislite da bi igranje uloga moglo biti zabavan način da uljepšate svoje aktivnosti u spavaćoj sobi, a niste o tome detaljnije razmišljali – pokušajte.

Kao inspiraciju, razmislite o svojoj nedavnoj povijesti pretraživanja pornografije, filmskim scenama koje smatrate posebno seksi, omiljenim erotskim romanima ili vrstama audio erotike koje vas stvarno pokreću.

Neke od popularnih uloga unutar spavaće sobe jesu: medicinska sestra i pacijent, šef i zaposlenik, masažer i klijent, vatrogasac i osoba kojoj je potrebna pomoć te vodoinstalater i žena koja ostaje sama kod kuće.

Razgovarajte o seksu

Bit će teško započeti razgovor o igri seksualnih uloga s partnerom ako zapravo ne razgovarate o seksu. Općenito, predlaže se njegovanje kulture otvorene komunikacije o seksu sa seksualnim partnerom.

Počnite dodavanjem razgovora o seksu gdje god možete, primjerice ujutro pohvalite partnera za večer prije. Također, možete postaviti pitanje kako biste pokrenuli razgovor o seksu. Primjerice, pitajte partnera ima li neke seksualne fantazije i ponudite mu da čuje vaše.

Ako vam se otvoreno pričanje o vlastitom seksualnom životu jednostavno čini previše zastrašujućim, započnite s raspravom o seksu kada se pojavi u vijestima ili s razgovorom o vezama sa slavnim osobama.

Napravite s partnerom popis "Da/Ne/Možda"

Kad vam razgovor o seksu bude ugodan, prijeđite na seksualne aktivnosti. Za početak, tijekom večernjeg spoja s partnerom sastavite seksualni popis "Da/Ne/Možda". Ovaj popis uključuje stavljanje bilo kojeg broja različitih seksualnih radnji, fantazija, igračaka i položaja u stupac "Da", "Ne" ili "Možda" na temelju vašeg interesa da ih isprobate.

Možete napraviti svatko svoj popis, zatim usporediti popise kako biste shvatili što biste mogli dodati svom seksualnom životu. Ako oba vaša popisa stave "igranje uloga" u stupac "Da" ili "Možda", možete to iskoristiti kao odskočnu dasku da razgovarate o tome koji elementi seksualnog igranja uloga vas intrigiraju i zašto.

Detaljnije porazgovarajte o igranju uloga

Postoji velika razlika između prljavog razgovora s lažnim britanskim naglaskom i pozdravljanja partnera u krevetu sa stetoskopom oko vrata i rukavicama od lateksa koje pokrivaju vaše ruke. Drugim riječima, pristanak na igranje uloga s partnerom nije dovoljan za početak, morate točno odrediti koga, zašto i kada ćete glumiti.

Da biste to učinili, razmislite o postavljanju sljedećih pitanja: Kojim imenima želite (ili ne želite) da vas se zove? Koje kostime ili odjeću želite nositi? Koji ton glasa želite koristiti (ili čuti)? Kada je scena gotova? Kako ćete signalizirati ako želite ranije izaći sa scene?

Obrazujte se o sigurnim praksama igranja uloga

Ako vaša fantazija igranja uloga uključuje neravnotežu moći, konsenzualni nepristanak, gušenje, ograničenje daha ili slično - bilo bi mudro provesti neko vrijeme učeći o tome kako sigurno istražiti te nedostatke prije same glume.

Naručite sve tematske rekvizite koje biste mogli zatrebati

Ne, ne morate bacati novac na seksi kostim, niti morate naručiti tematski dildo koji će odgovarati vašoj mašti o igranju uloga. Ali to ne umanjuje činjenicu da ovi dodaci orijentirani na detalje svakako mogu pridonijeti ukupnom iskustvu. Ako zaista želite začiniti svoj odnos s partnerom, investirajte u primjerice kostim medicinske sestre ili vodoinstalatera.

Neka bude jednostavno

Ako želite da vaše seksualno iskustvo igranja uloga bude razrađeno poput, recimo, Igre prijestolja, samo naprijed. Ali također je važno priznati da to ne mora biti tako. Vi i vaš partner možete doživjeti iskustvo igranja uloga u kojem ne mijenjate ništa od svog tipičnog seksualnog susreta osim onoga što nosite ili kako jedno drugo zovete.

Za vaš prvi put može biti korisno ukloniti pritisak postavljanja scene ili drastičnog odstupanja od vašeg tipičnog seksualnog postava, i umjesto toga jednostavno ga zadržati. To vam može pomoći da izbjegnete osjećaj preopterećenosti.

Počnite digitalno

Virtualni seks je izvrstan medij za eksperimentiranje s igrom uloga po prvi put.

Konkretno, tekst može biti dobar modalitet za početnike u igranju uloga jer svima koji su uključeni daje dar vremena između odgovora da osmisle scenu i dijalog koji se doima dobro usklađenim s dotičnim ulogama. Samo se pobrinite da se vi i partner unaprijed dogovorite kada ćete započeti virtualnu igru uloga.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije