Siniša poklonio Destri svoj imunitet!

Siniša poklonio Destri svoj imunitet!

Siniša poklonio Destri svoj imunitet!
  • Objavljeno: Petak, 17.11.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: RTL

U večerašnjoj epizodi 'Života na vagi' kandidati su se ponovno morali suočiti sa svojim strahovima, a Sanja je svome timu objasnila da nije sve u fizičkim treninzima. 'Postoje iracionalni i racionalni strahovi, a svaki strah remeti kvalitetu naših života', kazala im je Sanja te ih upitala jesu li svjesni kako njihove kile utječu na njihovo zdravlje i da ih višak kilograma može dovesti do nepokretnosti.

Zbog toga im je u dnevni boravak donijela invalidska kolica.

'Nepokretnost je nešto što oni moraju osvijestiti kao veliku vjerojatnost ukoliko neke stvari ne pokrenu i želim da shvate da takva osoba nije teret samo sebi, nego i veliko opterećenje njihovim najbližima', objasnila je Sanja i zamolila Paška, koji ima strah od nepokretnosti, da se pokuša popeti na kat u kolicima.

'Pokušajte danas zauvijek ubiti određenu naviku i na njezino mjesto probajte postaviti jedno novo uvjerenje i novu životnu spoznaju', zamolila je Sanja dok su kandidati uglavnom otkrivali da se plaše smrti, a trenerica je zamolila Ljube da prva izreče svoj strah.

'Prvo je tu sebičnost i to želim ubiti jer ne želim da moj suprug i djeca prolaze ovo. Želim zdravi život s više kretanja za sebe i svoju djecu', iskrena je bila Ljube, a Sanja je nju, Jelenu i Doriana pozvala na izlet u rudnik u Rudama, u kojem će se suočiti sa svojim strahovima.

Kada su ušli u rudnik, dočekao ih je otvoreni lijes! 'Moramo biti svjesni da postoji krajnja točka o bahatluku i pitanje je kad ćemo završiti ovdje u ovom lijesu, a nije nimalo upitno da bi to moglo biti puno ranije ako se stvari ne počnu mijenjati', kazala im je Sanja aludirajući na njihovu prehranu.

U lijes je prvi ušao Dorian, koji je komentirao da mu je prvo palo na pamet, dok je ležao u lijesu, kako bi se njegovi roditelji i prijatelji osjećali da ga više nema.

'Ljut sam, ali dobro iskustvo jer neću više nikad pomisliti na smrt i riješit ću se ovih kila!', kazao je Dorian kada je izašao iz lijesa, a Jelena i Ljube su se rasplakale.

'Strašno…svim ovim starim navikama mogu reći doviđenja jer su to sad stare navike, a kad uđemo u ovaj lijes više nemamo mjesta za promjenu', kazala je Ljube dodajući da od danas može slaviti novi rođendan, a Jeleni su pred lijesom došle sve loše slike u glavi i zaželjela je biti sretna te također okrenula novi list.

Stigao je i trenutak za Veliki izazov, a natjecatelji su se našli pred visokom skelom. 'Tko se boji visine?', upitala ih je Marijana, a skoro svi su dignuli ruku. 'Zbog zdravstvenih problema ne igraju Gordan, zbog koljena, i Jelena, zbog leđa', najavila je Marijana te zamolila oba tima da izbace iz suparničkog po jednu osobu koja neće sudjelovati u izazovu. Nakon što je Dorian izbačen iz plavog tima od strane crvenog tima, kao i Ljube, došlo je vrijeme za pravila. 'Dva predstavnika iz svakog tima penju se na zgradu, a od penjanja ih dijele vreće cementa koje moraju prenijeti na palete. U trenutak kada posljednju vreću prenesu na paletu, kandidat se penje na skelu', objasnila je Marijana.

Crveni tim odlučio se za Destri i Danijelu, a plavi tim za Ivanu i Manuelu kao one koje će se penjati. Prve su se popele Danijela i Destri te otvorile omotnicu na vrhu skele, u kojoj je pisalo da se sada moraju suočiti s izborom: kao nagradu mogu odabrati minus tri kile prednosti na vaganju za cijeli tim ili osobni imunitet samo za vas dvoje. 'Ja bih za tim, rekla je Destri', a Danijela je rekla da jako sporo gubi kile i da bi trebala uzeti svoj imunitet.

'Pošto je ovo timska igra, izabrale smo minus tri kile za tim', kazala je na kraju svojem timu Danijela, nakon čega su im svi zapljeskali.

Uslijedio je last chance trening te je došlo vrijeme ponovno stati na vagu. Siniša je prvi bio na redu, a sa 174,3 kile pao je na 171,7 kilograma izgubivši 11,5 % tjelesne mase.

Jelena je sa 97,9, skinula samo 0,6 kilograma, i isto tako tjelesne mase, a Kristina je sa 101,3 kilograma također skinula samo 0, 6 kila i još uvijek nije pala ispod 100, što ju je razočaralo.

Tomo je na prošlom vaganju imao 170,7 kilograma, a sada je izgubio dva kilograma pa sada ima 168,7 kilograma, odnosno 1,2 % tjelesne mase.

Ljube je sa 155,5 kilograma pala na 153,2 i tako izgubila 2,3 kilograma što je 1,5 % tjelesne mase.

Sara je pripomenula da već nekoliko dana ima problema s probavom, što se pokazalo i kada je stala na vagu jer je uspjela skinuti samo 1,2 kilograma, pa sada ima 101,2. Paško također nije očekivao dobar rezultat, no ipak je skinuo 2,2 kilograma pa sada ima 139,4 kile, odnosno skinuo je 1,6 % tjelesne mase.

Goran je sa 140,8 kilograma pao na 139,5 kilograma dok je Ivana sa 101,4 došla na 99, 5 kilograma.

Danijela je sa 88,3 kilograma pala na 87,5 skinuvši tako 0, 8 kilograma, što je 0,9 % tjelesne mase, a Mladen je skinuo 2, 6 kilograma i došao na 118 kilograma i 2, 2 % tjelesne mase. Josip je sa 115, 8 kilograma došao na 114,8, a u postotku je to 0,9 % tjelesne mase. Dorian je na posljednjem vaganju imao 162, 2 kilogram, a skinuo je čak 4, 1 kilu, pa sada tako ima 158, 1 kilogram!

Gordan je sa 127,1 došao na 126,4 kilograma i nije bio zadovoljan. 'Užas, gledam sam sebe , pa lomim se, a užas!', komentirao je Gordan dok je Manuela sa 113,2 kilograma pala na 109, 9! Izgubila je 3,3 kilograma što je 2,9% tjelesne mase.

Destri je samouvjereno stala na vagu, a kada je vidjela da se udebljala 100 grama, da je sa 113, 6 došla na 113,7 kilograma, prvo se upitala što radi krivo, a onda se rasplakala. Svi su je počeli tješili, a dobila je pljesak i od suparničkog tima.

Na kraju je crveni tim izgubio u ovom tjednu 6, 9 kilograma, ali budući da su osvojili i prednost od minus tri kilograma na vagi, na kraju su izgubili 9, 9 kila, odnosno, 1,2 % tjelesne mase. Plavi tim je, pak, skinuo 20,2 kilograma, odnosno 1,7 % tjelesne mase te tako ponovno pobijedio na vaganju, a crveni tim će morati ponovno u eliminaciju.

No, prije samog kraja Siniša je pred svima objavio da poklanja imunitet Destri kako bi bila što jača dalje, što je nju, ali i sve ostale jako raznježilo te se zahvalila cijelom timu na tako nesebičnoj gesti.

Ipak, Marijana je pročitala tko je sve iz crvenog tima ispod žute linije, a na tom popisu našli su se Danijela, Goran, Josip, Gordan i Destri. 'Zbog ove velikodušne geste odlučeno je da Destri ima imunitet!', završila je Marijana, te dodala da je plavi tim primjer kako treba živjeti u 'Životu na vagi'.

Tko će otići kući, gledatelji će saznati u ponedjeljak od 20 sati na RTL-u.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije