Top 3 dodatka prehrani za cilj ‘'do ljeta raketa!’'

Top 3 dodatka prehrani za cilj ‘'do ljeta raketa!’'

Top 3 dodatka prehrani za cilj ‘'do ljeta raketa!’'
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 01.07.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Spremate se za ljeto, ali niste sigurni kako? Osim treninga koji je broj jedan na „TO DO“ listi za tijelo iz snova koji u stopu prati pravilna prehrana, postoje i dodaci prehrani koji potpomažu cijeli proces. Međutim o njima ne znate previše pa niste sigurni trebate li ih koristiti. Ne brinite jer sve što trebate znati saznat ćete u ovom tekstu pa odlučite sami.

Top 1: ništa bez proteina

Za proteine su čule već i ptice na grani. Pa krenimo od njih jer predstavljaju osnovu svake suplementacije. Proteini, odnosno bjelančevine (koje ćemo pronaći u npr. mesu, ribi, jajima, posnom siru) najvažniji su i primarni makronutrijenti zaslužni za brojne promjene u tijelu, a sastavljeni su od lanaca aminokiselina. Proteini su ti koji, osim svima dobro poznate uloge izgradnje mišića, imaju ulogu izgradnje i ostalih tkiva i regulacije organa u tijelu (npr. hrskavice, kosti, koža).

To je glavna svrha proteina kao takvih. Dakle kristalno je jasno: ako želimo izgraditi mišiće – trebamo proteine! Ako želimo smršaviti – trebamo proteine! Da da, proteini su nam važni i za mršavljenje. Razloga ima više, ali da ne dužimo, ovdje su 4 glavna: duži osjećaj sitosti, termogeni učinak, oporavak i izgradnja mišića.

Sada je već jasnije jeste li za jedan proteinski shake nakon treninga ili niste. I dolazimo do koncentrata proteina sirutke u prahu kao najkorišteniji, protein visoke kvalitete i najprihvatljivije cijene za rekreativce jednako kao iza sportaše. Protein koji je HIT ove godine je ONEWHEY! ONEWHEY je 100% protein sirutke s visokim udjelom proteina i omjerom aminokiselina. To mu osigurava da pomogne ne samo u obnovi, nego i bržem postizanju ciljeva.

Uz to ne sadrži nepotrebne konzervanse, umjetne arome, umjetne boje, sintetičke aminokiseline za povećanje udjela proteina, i poboljšanje okusa. Izaberite između dva glavna okusa: vanilija ili dupla čokolada.

Top 2: aminokiseline daju niz prednosti

Sljedeće na listi su BCAA aminokiseline. BCAA riječ zapravo označava razgranati lanac aminokiselina i to se odnosi na sljedeće 3 aminokiseline: L-leucin, L-izoleucin i L-valin. One čine važan dio svih aminokiselina koje su sastavni dio mišićnog tkiva. S obzirom na to da intenzivni trening ili bilo koje tjelesno opterećenje istroši energetske zalihe, koje su stvarane glikogenom, dolazi do tvorbe energije baš od ovih lančanih aminokiselina. To je moguće spriječiti uzimanjem BCAA dodatka prehrani, što je za sportaše i rekreativce pod tjelesnim naporom zaista korisno. Dakle, BCAA također svrstavamo u osnovu suplementacije svake fizički aktivne osobe. A zašto je tome tako najbolje ćemo objasniti kroz 5 najvažnijih prednosti njihovog korištenja:

1. BCAA aminokiseline djeluju protiv katabolizma.

2. BCAA aminokiseline odgađaju umor.

3. BCAA aminokiseline ubrzavaju regeneraciju nakon treninga.

4. BCAA aminokiseline povećavaju smanjenje tjelesne masti.

5. BCAA aminokiseline podupiru izgradnju mišićne mase.

Ako ste se pitali je li vrijedno uvesti BCAA u svoju prehranu, sve prednosti koje smo naveli bi svakako trebale ukloniti vaše sumnje. Gdje dolazi u igru Bcaa 4:1:1 aminokiseline u prahu s okusima – ProteOne! BCAA aminokiseline u omjeru 4: 1: 1 koje štite i obnavljaju mišiće, a također imaju antikatabolički učinak. Izrađene na oprezan način fermentacije, bez kemikalija. BCAA koje se lako otapaju u vodi, ne pjene se i imaju fantastičan okus!

Top 3: energija uz AMINO+

Nakon BCAA aminokiselina u koje ubrajamo 3 najvažnije aminokiseline, dolazimo do AMINO+ inovativnog kompleksa aminoskiselina koji sadrži i 5 različitih vitamina i mješavinu zelenog čaja! AMINO+ dakle predstavlja jedinstveni kompleks. Prvi sastojak su aminokiseline koje osiguravaju sintezu proteina prilikom rasta mišićne mase. U jednoj dozi ovog inovativnog miksa nalazi se do 10,6 grama aminokiselina (ne samo BCAA) za potporu rasta mišićne mase i za njenu regeneraciju.

AMINO+ pored toga sadrži i 5 različitih vitamina – vitamin C, vitamin B3, B6, B9 i vitamin D3. Vitamini su ravnomjerno sadržani tako da unesete potrebnu dnevnu dozu i time ispunite njihov deficit koji može nastati za vrijeme zahtjevnog treninga ili jednostavno od stresa.

Još jedna prednost je odlična energetska mješavina koja se sastoji od kofeina, zelene kave i zelenog čaja. Ova iznimna mješavina podupire učinkovito sagorijevanje masnoća te je od pomoći prilikom dijete. K tome, pružit će vam i dovoljnu energiju kako biste na treningu iskazali što bolje performanse. PLUS: AMINO+ ne sadrži masnoće ni šećere te je stoga prikladan pratitelj i prilikom dijete.

Kako bi put do idealne ljetne figure bio što lakši jednu sretnu čitateljicu ili čitatelja nagradit ćemo vrijednim ProteOne! poklon paketom. Sadržaj paketa i pravila potražite na našem Facebooku iza 13 sati. Sretno!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije