Vježbajte kada imate najviše energije!

Vježbajte kada imate najviše energije!

Vježbajte kada imate najviše energije!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.03.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Mišljenja se razlikuju o tome kada je najbolje doba dana za vježbanje, ali zapravo se radi o tome kada ćete moći dati najbolje od sebe. Ako ste jutarnji tip vježbajte prije posla, a ako je vaša razina energije najviša u popodnevnim satima, možete otrčati par krugova predvečer.

Stvar je u tome da ćete vježbati više i kvalitetnije ako ćete imati volje i energije.

Zagrijte se pet minuta prije vježbanja

Zagrijavanje je važan dio svake tjelovježbe jer priprema mišiće za fizičku aktivnost. Ako krećete vježbati bez zagrijavanja, povećavate rizik od ozljeda.

Vježbajte u odjeći koja je udobna

Ako vam je vruće ili neudobno u odjeći u kojoj vježbate, velika je vjerojatnost da ćete prekinuti vježbanje. Nosite odjeću koja je prozračna i udobna, koja vam osigurava široki raspon pokreta i ne steže vas.

Pazite i da pijete dovoljno vode kako ne bi dehidrirali.

Uvedite intervalni trening u svoj raspored vježbanja

Započnite s pet minuta zagrijavanja, a zatim izmjenjujte intervale niskog i visokog intenziteta vježbanja. Ispočetka će vam ovo biti teško, ali kada se naviknete shvatit ćete koliko vam koristi svaki puta kada se pogledate u ogledalo.

Promijenite rutinu

Nemojte se držati uvijek istog rasporeda vježbi jer će vam dosaditi, a onda ćete odustati. Trebali bi mijenjati rutinu što je češće moguće. To će biti kontinuirani izazov vašem tijelu i spriječiti će dosadu, koja je najveći ubojica mršavljenja.
 
Ne izbjegavajte trening s utezima

Nemojte odmah s gađenjem pomisliti na nauljene mišićave tipove. Lagani trening s utezima je jedan od najboljih načina da učvrstite mišiće i potrošite kalorije!

Polako izvodite vježbe i zadržite se u tom položaju pet sekundi svaki put.

Pazite da pauza između vježbi ne bude veća od 30 sekundi

Obrazloženje je jednostavno. To će održati povećan broj otkucaja, čime ćete sagorjeti više kalorija.

Kardio vježbe izvodite nakon vježbi s utezima ili u drugo vrijeme dana. Ako to ne učinite, postoji rizik da ćete biti preumorni za nastavak vježbanja i imat ćete manje energije za vježbe s utezima.

Isprobajte kružni trening

Kružni trening je odličan način da potrošite kalorija, jer kombinira kratke nizove treninga snage s kardiovaskularnim vježbama.

Vježbajte uz omiljenu glazbu

Bit ćete iznenađeni koja je ogromna razlika kada vježbate uz glazbu koju volite! Napravite popis najdražih pjesama i uz njih ​vježbajte. To će vam podići raspoloženje i dati vam poticaj da vježbate s entuzijazmom.

Pomaknite svoje granice

Svaki tjedan pomaknite svoje granice, bilo da vježbate malo duže ili da uvodite nove vježbe. Nadmašit ćete vlastita očekivanja, biti u formi i izgubiti suvišne kilograme.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije