Vježbanje prema krvnoj grupi

Vježbanje prema krvnoj grupi

Vježbanje prema krvnoj grupi
  • Objavljeno: Srijeda, 04.09.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Krvna grupa 0

Već znate da vrstu tjelovježbe trebate prilagoditi razini fizičke kondicije. No, jeste li se ikada zapitali odgovara li vaša tjelovježba vašoj krvnoj grupi?

Zamislite kada bi treneri i liječnici osmislili savršen plan vježbanja za vas pomoću kojeg ćete zadovoljiti svoju osobnost i ostvariti željene rezultate. Pogledajmo kako bi to izgledalo!

Vi ste jaki i sportski ste tip. Vjerojatno imate snažne ruke i noge. Odgovarat će vam intervalni treninzi visokog intenziteta. Vježbanje koristite kao bijeg od emocija i potrebna vam je više vježbanja kako biste pobijedili stres i anksioznost.

U odnosu na ostale, najveći ste ljubitelj vježbanja. Planinarenje, vožnja bicikla, plivanje i trčanje će vam lako postati rutina.

Osobe s krvnom grupom 0 često mijenjaju raspoloženja, pod stresom su i teže se nose s izazovima. Ako ćete vježbati u jutarnjim satima, hormoni sreće će vas tijekom cijelog dana činiti dobro raspoloženima, a smanjena razina kortizola će vam pomoći da se bolje nosite sa stresom.

Za vas je jako važno da redovito vježbate jer je cirkulacija krvi prirodno usporena. Bez intenzivnih treninga vaše tijelo neće dobiti potrebnu količinu hranjivih tvari, postat ćete lijeni i letargični. Što više vježbate, vaše tijelo će biti zadovoljnije.

Treninzi koji zahtijevaju brze promjene pokreta, kao što su nogomet, tenis, hokej ili košarka, su odlični za vas.

Kada vježbamo, u mozgu se oslobađaju endorfini, adrenalin, serotonin i dopamin. Ovi kemijski spojevi čine da se osjećate bolje.

Najbolje vježbe: trčanje, džoging, gimnastika, planinarenje, vožnja bicikla, plivanje.

Najbolja prehrana

Najbolje funkcionirate kada izbjegavate jednostavne ugljikohidrate i mliječne proizvode. Više o prehrani za krvnu grupu 0 pročitajte ovdje.

Najnovije

Najčitanije