Otplešite do vitke linije!

Otplešite do vitke linije!

Otplešite do vitke linije!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.09.2013.
  • Broj pregleda: 620
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kako do tijela plesača?

Gotovo svi zavidimo vitkim tijelima balerina. Ovaj trening će vam pomoći da izgradite snažne i fleksibilne mišiće, a također ćete izgledati gracioznije. Temelji se na upotrebi malih i kontroliranih pokreta koji su osmišljeni na način da izoliraju određene skupine mišića, a pri tome ne stvaraju pritisak na zglobove.

Otplešite do vitke linije i zaboravite na stres pomoću ovog jednostavnog treninga! Sve što će vam trebati jest stolac za kojega ćete se držati i mekša podloga. Zagrijte se brzim marširanjem na mjestu 100 puta i ne zaboravite zamahivati rukama. Radite ovaj trening najmanje 3 puta tjedno. Uključite omiljenu glazbu i uistinu ćete se osjećati kao plesač.

Plié

Jača mišiće bedara i listova.

Držite se za stolac jednom rukom, a drugu ruku podignite prema stropu. Stanite tako da su pete spojene, a prsti okrenuti prema van. Podignite pete 5 centimetara od poda.

Napnite mišiće trbuha, ramena i leđa držite ravno. Koljena savite i spustite tijelo oko 100 centimetara prema podu. Brojite do 1, vratite se na početni položaj i ponovite. Napravite 2 seta po 10 ponavljanja.

Široki plié

Jača mišiće bedara i stražnjice.

Držite se za stolac jednom rukom, a drugu ruku podignite prema stropu. Stanite tako da su stopala udaljena jedan od drugoga oko 1 metar, a gležnjevi okrenuti prema van. Napnite mišiće trbuha, uvucite zdjelicu i savijte koljena. Podignite pete od poda što više možete.

Držite zdjelicu uvučenom, napnite mišiće stražnjice i koljena raširite što više možete. Brojite do 1, zatim se opustite. Napravite 2 seta po 20 ponavljanja.

Savijanje

Jača mišiće trbuha i nogu.

Legnite na leđa i napnite mišiće trbuha dok podižete desnu nogu prema stropu. Lijevu nogu podignite 2 do 3 centimetra od poda tako da noge poprime oblik pravog kuta. Ispružite nožne prste. Podignite ramena, a rukama primite list ili bedro desne noge. Zadržite ovaj položaj 15 do 30 sekundi, ramena držite podignutima, daleko od ušiju, a mišiće trbuha napetima.

Zamijenite stranu i ponovite. Napravite 3 ponavljanja sa svakom nogom.

Obrnuti sklekovi

Jača mišiće ruku, ramena i leđa.

Sjednite i ispružite noge. Ruke stavite uz tijelo, dlanove okrenite prema podu, a palčeve okrenite prema naprijed. Uvucite zdjelicu i podignite stražnjicu što više možete.

Savijte laktove i spustite tijelo oko 5 centimetara. Brojite do 2 i vratite se natrag. Nemojte ispravljati laktove. Držite zdjelicu uvučenu, a mišiće trbuha napete cijelo vrijeme. Napravite 15 ponavljanja.

Podizanje noge

Jača mišiće bedara, stražnjice i trbuha.

Držite stolac desnom rukom, a lijevu ruku stavite na kuk. Podignite lijevu nogu što je više moguće tako da ona bude potpuno ravna i ispred kuka. Prste ispružite i rotirajte nogu polagano prema van.

Podignite nogu, a zatim ju spustite nekoliko centimetara. Napravite 3 seta od 5 podizanja i spuštanja. Nogu odmarajte na podu nekoliko sekundi između svakog seta. Nogu držite ravno, a mišiće trbuha napetima. Ponovite isto s drugom nogom.

Podizanje stražnjice

Jača mišiće bedara i stražnjice.

Stavite obje ruke na stolac, ali nemojte se oslanjati na njega. Napnite mišiće trbuha, uvucite zdjelicu i ispružite lijevu nogu direktno iznad desne, prste okrenite prema naprijed.

Podignite lijevu nogu ustranu, držite desni kuk spuštenim, a oba kuka okrenuta prema naprijed. Napravite 3 seta po 20 ponavljanja. Ponovite isto s desnom nogom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije