Testirala sam kečap s 30% manje šećera, a zatim su ga probala i moja djeca. Ovo su naši dojmovi!

Testirala sam kečap s 30% manje šećera, a zatim su ga probala i moja djeca. Ovo su naši dojmovi!

Testirala sam kečap s 30% manje šećera, a zatim su ga probala i moja djeca. Ovo su naši dojmovi!
  • Objavljeno: Četvrtak, 20.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Testeraj

Kada su u pitanju kupovni umaci najdraži mi je ketchup, kao i mojim klincima koji ne žele čuti ni za koji drugi ketchup osim onog klasičnog. Jedna od mojih novogodišnjih odluka za 2022. je izbacivanje viška šećera iz prehrane. Vođenja tom mišlju, odlučila sam potražiti alternativu za ketchup, iako sam smatrala da je to nemoguće..

Pregledavanjem polica u supermarketu za oko mi je zapeo Ketchup kids od Zvijezde i to zbog oznake na pakiranju na kojoj piše da sadrži 30% manje šećera. Uzela sam pakiranje u ruke kako bih proučila deklaraciju i saznala da je Ketchup kids poseban i po tome što osim rajčice, sadrži mrkvu, buču i jabuku. Naravno, odlučila sam dati priliku ovom novom proizvodu jer volim isprobavati nove okuse, a i jako me zanimalo kako će moja djeca reagirati na okus te hoće li uopće primijetiti da sam im 'podvalila' zdraviju verziju njihovog najdražeg umaka.

Po otvaranju bočice sam testirala miris i ostala iznenađena. Prevladava svjež i nimalo napadan miris rajčice. Razlika u odnosu na klasični ketchup je neznatno vidljiva u boji, koja je malo svjetlija, kao i teksturi koja mi se čini rjeđa. Ipak, ništa što bi narušilo dojam o proizvodu. Drugi dio bio je naravno testiranje okusa. Jako me zanimalo osjeti li se okusom da ovaj proizvod sadrži 30% manje šećera, kao i kako će na okus utjecati sastojci poput mrkve, buče i jabuke koje sadrži.

Kako bih što bolje mogla ocijeniti okus, najprije sam malu količinu proizvoda isprobala samostalno, a zatim uz pomfrit od batata. Okus je malo blaži od klasičnog ketchupa i manje kiseo, što mi se svidjelo moram priznati. Prevladava okus rajčice, dok se okus mrkve, buče i jabuke neznatno osjeti u pozadini. Baš poput klasičnog ketchupa, svojim okusom je odlično nadopunio pomfrit od batata, a vjerujem da će jednako odgovarati i u drugim kombinacijama koje planiram isprobati.

Glavni dio testiranja su odradili moji klinci, jer ako se njima proizvod sviđa to znači da ćemo ga ponovno kupiti. Povodom testiranja sam im za večeru poslužila pohanu piletinu, a na tanjur sam stavila malo novog ketchupa. Naravno, nisam im rekla da to nije onaj ketchup koji inače jedemo, jer me zanimala njihova iskrena reakcija. Rezultat – pojeli su sav ketchup s tanjura, do zadnje kapi i tražili još.

Drago mi je da ovakav proizvod postoji na našem tržištu jer sada mogu uživati u svom omiljenom umaku znajući da ne unosim previše šećera u organizam, a još mi je draže što se svidio i mojoj djeci.

Uskoro ćete i vi imati priliku isprobati Ketchup kids u sklopu naše rubrike Testeraj. Sve što trebate je pratiti naš portal i Facebook grupu Testeraj by Centar Zdravlja i prijaviti se na vrijeme.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije